Waarom je Lille aan je bucketlist wilt toevoegen

Reizen door Chloe

Wanneer we zin hebben in een stedentrip in Frankrijk denken we al snel aan Parijs. Maar heb je Lille ook al eens overwogen? Deze Franse stad is namelijk ook zeker een bezoekje waard. Wij vertellen je waarom je Lille aan je bucketlist wilt toevoegen.

Klein Parijs

Lille wordt ook wel klein Parijs genoemd. En dat is niet voor niets. Deze prachtige stad heeft er namelijk best veel van weg. De architectuur is hier minstens zo mooi en ook de sfeer doet je helemaal aan Parijs denken. Zo kan je hier uren winkelen en is er ook een prachtig park waar je mooi kunt wandelen of zelfs een bootje kunt huren.

De afstand

Lille ligt vlak over de Franse grens en is daarom heel goed te met de auto af te leggen voor een weekendje. Zo is het vanaf Utrecht slechts 3,5 uur rijden. Perfect voor een stedentrip met de auto dus.

Beste van België en Frankrijk

Lille wordt ook nog wel Rijsel genoemd. Omdat de stad zo dicht op de Belgische grens ligt, zijn er ook nog veel Belgische invloeden terug te vinden. Zo geniet je van de beste specialiteiten van twee landen. Van heerlijke Franse gerechten tot gezellige cafés met Belgische speciaalbiertjes. Eén ding is zeker: een culinair weekend wordt het zeker.

Bezienswaardigheden

Ondanks dat de stad niet zo groot is, is er meer dan genoeg te zien. Zo vind je hier het geboortehuis van Charles de Gaulle, wat je nu als museum kan bezoeken. Ook de Notre-Dame de la Treille-Kathedraal en de Porte de Paris zijn zeker een bezoekje waard. Verder zal je wanneer je rondloopt ook genoeg prachtige gebouwen tegenkomen met een rijke geschiedenis.