Wintersport-onderzoek: Nederlanders maken het bont en seksen wat af

Reizen door Roos

Kraakheldere witte pistes, een verbrande snoet en, jawel, heel veel drank. Kortom, een doorsnee wintersportvakantie in een notendop. Maar dat wintersport veel meer is dan dat, blijkt wel uit de resultaten van een recent onderzoek. Er wordt flink gesekst, gezopen en gefantaseerd over beroemdheden in de rol van skileraar... 

Nederlanders gaan los

Expedia heeft een groot onderzoek uitgevoerd onder 13.000 wintersporters uit dertien verschillende landen. Wat blijkt? Nederlanders maken het het bontst op de piste. Steek die maar in je broekzak? Hmm, misschien beter niet, want wij drinken met zijn allen wereldwijd de meeste alcohol op wintersport (86% drinkt dagelijks). En dat terwijl we dronken mensen op de piste juist bloedje vervelend vinden. Beetje tegenstrijdig wel.

Ook als het op spanning en passie aankomt op wintersport zitten we niet stil. Eén op de vijf Nederlanders heeft wel eens gesekst op de piste. Lekker frisjes wel, met je reet in de schnee. Overigens zijn Belgen ook niet vies van een potje piste-seks, dus spreid je kansen. Niet zo'n zin in dat gedoe? Geeft niets, voor een op de tien Nederlanders voelt van de piste glijden ook als klaarkomen. Ja, echt waar. 

Beckham of Obama?

En als we nog even door mogen fantaseren.. Een van de vragen in het onderzoek ging over welke beroemdheid we het liefst als ski-instructeur zien op wintersport. Wat blijkt? Wij Nederlanders kicken massaal op Jennifer Lawrence in een rood skipak. In Italië, Rusland en de Verenigde Staten skiet men graag achter David Beckham aan en in Oostenrijk, Frankrijk en Zweden leren ze het liefst de kneepjes van het ski-vak van niemand minder dan Barack Obama. 

Lees ook: Deze kleding zou je volgens de douane nooit naar een vliegveld moeten dragen

Ook leuk: Doe mee aan Het Grote Uitknijp-onderzoek en WIN!