Lifestyle / Reizen
Reizen

Tekenen dat je compleet verslaafd bent aan reizen


Parelwitte zandstranden of juist een toffe stedentrip: stiekem verlang je alweer naar de volgende reiskick. Gewapend met een rugzak en fotocamera verken je elk mooi plekje op de wereld. Maar… Ben je niet een tikkeltje verslaafd?  
 
Sommige mensen noemen het een flinke reiskoorts, jij noemt het gewoon de leukste hobby die er bestaat. Als het kon zou je het liefst élk mooi plekje op de wereld met je eigen ogen ontdekken, maar je maakt je wel zorgen of je wel genoeg tijd hebt om alles te kunnen zien. Het interesseert je niets wat anderen daarvan vinden. A girl gotta travel, right? Dit zijn de tekenen dat je verslaving misschien een tikkeltje uit de hand loopt.
 

Bron
 
Next destination
Terwijl je met volgepakte rugzak door een nieuw land crosst, droom je stiekem al over de volgende reis. Wordt het dit keer een stedentrip of toch een luiervakantie op een van die mooie Bounty-eilanden? Zodra je weer thuis bent boek je direct op je laptopje een nieuwe vakantiebestemming. Heb je wat om naar uit te kijken! 
 
Bucketlist
Er gaat geen dag voorbij dat je niet aan een volgend tripje denkt. Op jouw bucketlist staat zeker 99 procent van de wereld zien, dus je kan nog wel even voort. Die lijst met droomreizen is echt eindeloos. Je bent gewoon nieuwsgierig aangelegd, kan je niks aan doen!
 
Spaarpot
De enige reden waarom je elke maand braaf wat van je zuurverdiende centjes opzij zet, is omdat je dan zo snel mogelijk weer een nieuwe reis kunt maken. Sparen is bedoeld om leuke dingen te kunnen kopen in het leven, vliegtickets tellen dus ook! En vergeet vooral niet die boekingen voor een tof hostel of hotel in je favoriete city.
 
 
Vrienden over heel de wereld
Stiekem praat je de hele dag non-stop over je volgende bestemming, maar je vriendinnen worden zo langzamerhand wel knettergek van je reislustige gedrag. Het liefst omgeef je je dan ook met friends die ook van reizen houden. En die heb je, overal over de wereld.
 
Reisblogs
Je raakt alleen al totally exited als je bezig bent met de research voor je volgende bestemming. Elke dag check je ook meerdere reisblogs, gewoon, omdat het kan en omdat het leuk is. Met inspiratie opdoen is niets mis, zolang je maar niet overmoedig raakt van al die mooie bestemmingen. 
 
I need dollars
In je slaapkamer staat een grote pot met allerlei vreemd geld. Ponden van dat weekje in Londen, dollars van die ene stedentrip naar New York en er dwarrelen ook nog wat Yen rond uit Japan. 
 
Injecties
Je hebt alle denkbare ziektes over de hele wereld een keer gehad. Van malaria tot aan geelzucht, been there done that. Je bent inmiddels totaal niet meer bang voor naalden na al die injecties die je ooit hebt moeten halen. 
 
 
Uit je koffer leven
Als reisverslaafde ligt er meer kleding in je koffer dan in je kast. Sowieso lijk jij standaard uit je koffer te leven en je hebt er nog eens meerdere ook. Het ding staat startklaar in je slaapkamer, je weet maar nooit wanneer je spontaan weggaat. 

Fotocollage
Je ervaart een ultiem geluksgevoel als je door je reisfoto’s op je telefoon scrollt of als je naar je collages aan de muur kijkt. Als je even verdrinkt in de sleur van de dag haal je die leuke momenten weer naar voren, dat is jouw manier van ontspannen.. Maar of dat nu heel verstandig is, want bij het zien van die foto’s loopt het kwijl je al in de mond. 
 
Krakerig bedje
Als rasechte travelchick kan je óveral slapen. Op een ongemakkelijk wachtstoeltje, in het vliegtuig, op een krakerig hostelbedje, tijdens lange autoritten of in de bus: het maakt je niets uit. Je hebt al op zoveel plekken geslapen dat je inmiddels overal wel wegsuft.  

En? Zie jij jezelf als een echte reisjunkie?