Oh no! Zullen schermpjes in vliegtuigstoelen verdwijnen?

Reizen door Miranda

Het hoogtepunt van een lange vliegreis is toch echt de reeks met films die je op je schermpje kunt bekijken. Iedereen doet het ook, want wat is er anders om te doen? Onze tip: geniet er nog maar even van. In de toekomst gaat hier dus verandering in komen. Zeg maar dag tegen je persoonlijke schermpje, want volgens The New York Times gaan ze er over een tijdje allemaal uit.

Te duur en te zwaar

De reden? De schermen zijn te duur en te zwaar. Simple as that. Eén scherm kost al snel tienduizend dollar om aan te schaffen en te installeren. Bovendien is zo'n scherm door de wereld waar wij nu in leven binnen no-time verouderd. Ook tellen de schermpjes mee in het gewicht van het vliegtuig, wat extra brandstof kost. Oftewel: de schermpjes zullen er in de toekomst verdwijnen om op kosten te besparen.

Lees ook: Doe mee aan Het Grote Uitknijp-onderzoek en WIN!

Oplossing

Nu horen we jullie al denken: wat moeten we dan in vredesnaam gaan doen?! Nou, niet getreurd. Om de passagiers toch nog koest te houden tijdens de vlucht zal er volgens The New York Times een app ontwikkelt worden waarmee er toch nog films en tv-series bekeken kunnen worden, maar dan wel op je eigen mobiel en tablet. Dat wordt dus een kwestie van je apparaten goed opladen voordat je het vliegtuig instapt.

Voordelig op vakantie? Parkeer je auto dan met korting op Schiphol met deze 247Parking kortingscode!