Dit is waarom je een keer alleen op reis moet zijn geweest

Reizen door Julia

Heb je er wel eens over nagedacht om alleen op vakantie te gaan? Om te kunnen doen en laten wat je zelf wilt. Veel mensen vinden het maar saai en eng om in je uppie te reizen. Het zou gevaarlijk en eenzaam zijn, maar niets is minder waar. Bekijk het van de positieve kant en laat de avonturen maar komen. 

Lees ook: Dit zijn de meest bijzondere vakantiebestemmingen in 2018

Je maakt nieuwe vrienden

Als je met vrienden of familie op vakantie bent, heb je vaak minder de behoefte om nieuwe contacten te leggen. Zodra je alleen bent, heb je daar veel meer zin in. Je maakt veel gemakkelijker een praatje en zo kunnen er mooie vriendschappen ontstaan. Daar heb je veel aan als je later terugkeert naar het land.

Het gevoel van vrijheid

Je kunt gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet met een ander rekening te houden en hierdoor haal je het meest uit je tijd in het buitenland. Alleen op vakantie gaan geeft het ultieme gevoel van vrijheid.

Je stapt uit je comfortzone

Wanneer je op jezelf in een land bent, moet je echt alles zelf regelen. Je kunt eten bij andere mensen, je slaapt op bijzondere plekken, alleen het reisschema uitvogelen. Je hebt wat lef nodig om dit te regelen. Je zoekt je grenzen op en gaat er vaak zelfs overheen. Het is enorm leerzaam en maakt je een sterker mens.

Je krijgt meer mee van je omgeving 

Je bent in je eentje in een onbekend land, je wilt het liefst zoveel mogelijk zien en bezoeken. Als je alleen bent kun je zelf bepalen waar je heen gaat en hoelang je daar wilt zijn. Zo bepaal je je eigen dagindeling, om zoveel mogelijk van een land te zien.

Je kunt letten op je geld 

Herken je dit: je reismaatje wilt graag in een luxe tentje cocktails drinken, terwijl jij liever je geld overhoudt voor een gave excursie? Nog een voordeel van een solo-vakantie is dat je zelf kunt bepalen waar elke euro heen gaat. Je kunt geld besparen op dingen die je minder interesseren.

Het is een geweldige ervaring

Alleen op reis durven is beteken dat je het respect dient van je omgeving. Niet veel mensen durven dit zomaar, maar jij wel. Wedden dat iedereen aan je lippen hangt om jouw avonturen te horen. Het geeft een enorme adrenalinekick. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Dus, wat is jouw volgende bestemming? 

via GIPHY

Lees ook: 5 x Reislustige voornemens voor 2018

SaveSave