Nooit meer stress dankzij deze truc

Ontspanning door Anniek
Zelfs een uur neerwaartse hond helpt niet meer om die knopen in je schouders losser te maken. Wat moet je doen als zelfs hardcore yoga niet meer werkt tegen stress? Geen paniek: met dit trucje bent jij in no-time ontstresst! 
 
Het enige dat je nodig hebt om volledig van je stress af te komen is... een oor. Ja, je leest het goed. Die dingen aan de zijkant van je hoofd zijn de oplossing voor al je problemen. Specifieker gezegd: de 'Shen Men' in je oor helpt je om van je stress af te komen. 
 

 
Drukpunt
De Shen wattes? Shen Men, ook wel de Chinese hemelpoort genoemd, is het bovenste gedeelte van je oor en een cruciaal drukpunt voor massages. Door druk te zetten op dit punt kunnen pijn- en stressklachten worden verminderd en uiteindelijk zelfs verdwijnen. 
 
Hoe ga je dan te werk? Nou, zo dus:
 
1. Voel met je vingers waar de Shen Men in jouw oor zit. Het is het middelste gedeelte van het platte stuk van de bovenkant van je oor. Op de foto hieronder is de Shen Men met een zwarte stip aangegeven. 
 

2. Doe een beetje geurolie op een wattenstaafje en duw dat op het plekje in je oor.
 
3. Masseer het drukpunt zachtjes terwijl je diep in- en uitademt. Kijk naar rechts als je inademt en naar links als je uitademt. Deze beweging, in combinatie met de massage, kalmeert je lichaam.
 
Het is natuurlijk geen exacte wetenschap, maar psychiaters en acupuncturisten zweren bij deze techniek om stress te verminderen. Het voelt misschien even gek, om met zo'n stokkie in je oor te frunniken, maar niet geschoten is altijd mis.
 
Ga jij deze techniek proberen?