7 leuke plekken voor een originele stedentrip in Londen

Reizen door Jennifer

Van alle steden in Europa is Londen zeker één van de populairste steden voor een stedentrip. De stad wordt dagelijks door veel mensen bekeken, waardoor het niet de meeste originele stedentrip lijkt. Al kun je het zelf wel zo origineel mogelijk maken! Ga eens niet voor de Big Ben en London Eye, maar bezoek één van deze toffe hotspots in Londen.

Lees ook: Stedentrips die elke vriendinnengroep moet maken

Originele stedentrip Londen: 7 plekken die je moet zien

Als je binnenkort een stedentrip naar Londen hebt gepland, ben je vast al druk bezig met het plannen van je weekendje (of midweek) weg. Grote kans dat de populaire toeristentrekpleisters als London Eye en de Tower Bridge al op je todolijstje staan, maar heb je deze plekken in Londen ook al ontdekt? Voor een originele stedentrip in Londen zijn deze plekken namelijk onmisbaar!

1. Greenwich Park

In Londen heb je één heel bekende plek, de Primrose Hill, waar je volgens velen het mooiste uitzicht over de stad hebt. Alleen zal het hier wel druk zijn door de vele toeristen. Dat is dan weer jammer voor je Instagramfoto’s. Zoek je voor je originele stedentrip daarom een iets rustigere plek met een net zo mooi uitzicht over Londen? Dan moet je in Greenwich Park zijn! Dit park is iets minder bekend, maar heeft ook een fijn uitkijkpunt. Daarnaast vind je hier nog andere mooie plekjes voor nieuwe Instagram kiekjes. Zo kun je hier onder meer mooie foto's maken, wanneer de bloesembomen weer in bloei staan rond eind maart en begin april. De perfecte plek voor een wandeling!

2. Temple District

Londen zit overigens vol met leuke, Instagrammable plekken voor een originele stedentrip. Zo heb je ook het zogenoemde Temple District, waar je meerdere kerken vindt, historische gebouwen en veel schattige doorgangetjes en steegjes. Ook hier wil je zeker doorheen wandelen. En weet je wat nou het fijnste is? Het zit het niet ver van de bekende Theems rivier, slechts op een paar minuten hier vandaan.

3. Camden Market

Dan hebben we nog de voor locals bekende Camden Market. Fans van Taylor Swift kunnen het ook herkennen uit één van haar liedjes, waarin ze zingt over een middagwandeling door dit marktgebied. Dat is het namelijk, een plek waar je veel eten kunt vinden. Al is het ook populair onder de studenten door de vele bars, clubs en hippe winkeltjes. Het is een plek, die je niet mag missen tijdens je originele stedentrip in Londen!

4. Ouderwetse photo booth

Tegenwoordig komen dingen van vroeger weer volop terug. Zo zijn we inmiddels al een hele tijd dol op de ouderwetse polaroids en LP’s, maar ook de klaptelefoontjes vinden blijkbaar hun weg terug naar de samenleving. Daarnaast zie je nu dat de ouderwetse photo booth steeds populairder wordt. In Londen vind je ook een heleboel fotohokjes, waar je een foto kan laten printen in vintage kwaliteit. Vaak kost het vervolgens niet eens zo veel geld. Zo heeft het Hoxton hotel in Shoreditch een photo booth, waar je een reeks analoge foto’s krijgt voor drie pond.

5. Oudste gebouw van Londen

Wanneer je het leuk vindt om terug te gaan in de geschiedenis, moet je hier ook zeker heen. In de Portsmouth Street vind je één van de oudste gebouwen van Londen. Vroeger was dit de Old Curiosity shop, waar je merchandise van de bekende schrijver Charles Dickens kon kopen. Helaas vind je in de winkel nu alleen nog designerschoenen, maar gelukkig brengt de buitenkant je nog helemaal terug naar het oude Londen.

6. Little Venice

Hoewel Londen vooral bekendstaat om de lange Theems rivier, heb je hier ook meertjes en kleine rivieren. Zo hebben ze in Londen Venetië geprobeerd na te maken, maar dan dus in het klein. Het heet letterlijk Little Venice en is zeker een onmisbare plek tijdens je originele stedentrip in Londen. Erg bekend is het namelijk nog niet, terwijl het wel hartstikke leuk is. Al lijkt het stiekem ook een beetje op Amsterdam of Utrecht in het klein, maar een bijzondere plek blijft het wel.

7. Beauty and the Beast afternoon tea, Waldorf Hilton hotel

Tot slot vind je hier een geweldige lunchtip voor alle Disneyfans. In het luxe Waldorf Hilton hotel in Londen hebben ze namelijk een schattige afternoon tea compleet in de stijl van Beauty and the Beast. Het kost je wel 59 pond per persoon, maar het is zeker het geld waard. Daarvoor hoef je overigens geen nachtje in het hotel te hebben. De afternoon tea kan iedereen gewoon boeken, maar wees wel op tijd! Waarschijnlijk verwacht je het al, maar de boekingen gaan hard.

@elharding1 A must for Disney fans #afternoontea #disney #hightea #beautyandthebeast #disneyafternoontea #beourguestafternoontea #londonlife #londonafternoontea #belle #londonmusteats ♬ Beauty and the Beast (from "Beauty and the Beast") [Instrumental Orchestral Version] - Magic Philharmonic Orchestra

Lees ook: Er zit een restaurant met ABBA-thema in Londen (en daar wil je heen)