Met deze hacks overleef je met gemak een lange vlucht

Reizen door Jennifer

Een lange vlucht kan een enorme struggle zijn voor iemand. Sommige mensen gaan gewoon de hele vlucht lang slapen, maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien helpt het als je de vlucht naar je vakantiebestemming wat comfortabeler maakt. Met deze tips overleef jij vanaf nu altijd een lange vlucht!

Lees ook: Lange vlucht voor de boeg? Neem dit altijd mee

Lange vlucht overleven: 6 handige lifehacks

Met de lange zomervakantie in het vizier heb je misschien wel een verre vakantie op de planning inclusief een lange vlucht. Hartstikke leuk natuurlijk, totdat je je oncomfortabel gaat voelen en kramp krijgt bij je billen of waar dan ook. Nou, na het lezen van deze tips zal dat niet snel meer gebeuren. Deze lifehacks worden jouw redding tijdens je volgende lange vlucht.

1. Toilettasje meenemen met belangrijkste spullen

Allereerst wil je op je plek in het vliegtuig genoeg ruimte hebben. Helaas krijgen we alleen niet alle ruimte in de goedkopere economy class. Daarom is het slim om van tevoren de belangrijkste spullen in een klein toilettasje te doen, zoals je telefoon, handcrème, oordopjes, etc. Zo heb je in principe geen handtas nodig en creëer je meer beenruimte voor jezelf.

2. Bewaar reisdocumenten in grote portemonnee

Sommige mensen leven graag op een chaotische manier, maar trust us, in het vliegtuig komt deze eigenschap niet van pas. Dan kun je eventuele extra stressmomenten er niet bij hebben. Zorg daarom dat in ieder geval al je reisdocumenten netjes in orde zijn en bewaar alles in een grote portemonnee. Zo houd je het lekker overzichtelijk en heb je iets altijd meteen bij de hand.

3. Neem een leeg waterflesje mee (én limonadepoeder)

Bij de security op het vliegveld komen grote flessen met vloeistof vaak niet erdoorheen, maar een lege waterfles kan natuurlijk wel. Vervolgens kun je deze meestal achter de douane nog wel vullen. Zo heb je in het vliegtuig toch nog water. En als je daarnaast wat zoete limonadepoeder meeneemt, heb je ook een lekker smaakje in het water. Dan overleef je de lange vlucht met gemak!

4. Draag steunkousen én huissokken

Steunkousen lijken misschien iets, wat alleen oudere mensen dragen. Al kan het tijdens een lange vlucht dus ook zorgen voor extra comfort. Vergeet vervolgens niet ook wat huissokken mee te nemen, zodat je niet de hele tijd je schoenen hoeft te dragen. Zo voelt het bijna als thuis.

5. Neem een noise cancelling koptelefoon mee

In het vliegtuig krijg je gegarandeerd te maken met andere mensen. Niet dat je de mensen continu ziet, maar waarschijnlijk hoor je wel de hele vlucht geluiden. Daarom is een noise cancelling koptelefoon een must have in het vliegtuig. Op die manier kun je je lekker afsluiten van de rest en kom je alvast heerlijk tot rust.

6. Gebruik een AirFly voor je draadloze oortjes

Tegenwoordig gebruiken veel mensen draadloze oortjes zoals AirPods. Hartstikke handig, behalve wanneer je in het vliegtuig een film wil kijken op het tv-scherm. Daar heb je soms oordopjes voor nodig met een ouderwetse aux-kabel. Eh tja, van een kabel heb jij al lang niet meer gehoord. Nou, no worries! Daarvoor bestaat de speciale AirFly, waar je draadloze oortjes mee kan verbinden via bluetooth. Zo kan ook jij uren genieten van de vele films en series.

7. De ultieme haarklem hack

Tot slot je wil je een zo comfortabel mogelijke look tijdens je lange vlucht. Dan heb je bijvoorbeeld ook geen zin om lang te doen over je kapsel. Grote kans dat je haar aan het eind van de vlucht toch weer in de war zit. Daarom is de grote haarklem eigenlijk het ultieme accessoire voor een lange vlucht. Alleen zit zo’n haarklem vaak niet lekker, vooral als je achterover wil leunen. Nou, het ligt er blijkbaar aan hoe je de haarklem draagt. Waarschijnlijk doe je je haarklem normaal verticaal in je haar, maar probeer ‘m nu eens horizontaal te plaatsen. Wedden dat dit een stuk fijner zit?

Lees ook: Deze gekke dingen gebeuren er met je lichaam als je lang in het vliegtuig zit