Is het dragen van mascara uit? Volgens TikTok wel

Make-up door Maya Luz

Deze winter waren de make-up trends vooral donker en sexy. Deze lente gaan de make-up trends een totaal andere kant op. Lichte, naturel looks zijn in. Een van de elementen die ontbreekt in deze trend is mascara! Dit is waarom mascara uit is volgens TikTok.

Lees ook: TikTok heeft een nieuwe make-up trend! Dit is de ‘berry girl’ trend

'No mascara' trend

Helemaal geen mascara dragen is momenteel trending op TikTok. Verschillende creators op TikTok vinden dat hun make-up er mooier uitziet zonder mascara. Anderen zijn het hier niet mee eens. TikTok is dus nog verdeeld als het op dit onderwerp aankomt.

Op het platform zijn er veel verschillende video's te vinden waarbij mensen de mascara volledig weglaten uit hun make-up routine. Dit kan bij hele natuurlijke looks, maar ook bij meer dramatische looks. Op deze manier oogt de look volgens sommige creators meer 'high fashion'. Het is de ideale trend voor liefhebbers van minimalisme en de 'clean girl' aesthetic. Ook celebs zijn fan van de look. Zo zijn Kylie Jenner en Billie Eilish recent gespot met een mascaraloze look.

@haileydrewpolk Full glam no mascara = model off duty chic #makeuptip ♬ original sound - HAILEY DREW
@seni.mph No mascara makeup ✨💕 Vous aimez ? #makeup #nosmascaramakeup # #cleangirl #grwm #lipcombo #tutomakeup ♬ End of Beginning - Djo

De wimpers blijven niet helemaal kaal

Ondanks het feit dat liefhebbers van de mascaravrije trend geen mascara op hun wimpers doen, laten ze hun wimpers niet volledig kaal. In plaats van mascara brengen mensen op TikTok Aquaphor aan op hun wimpers voor een soort DIY lash lift effect. Deze DIY wordt vaak gecombineerd met een natuurlijke, glowy look. De Aquaphor wordt aangebracht met een schoon mascaraborsteltje. Hiermee geef je de wimpers niet alleen een kleine lift, maar worden ze ook verzorgd. Deze trend is dus niet alleen subtiel en mooi, maar ook nog eens verzorgend! Combineer deze look met concealer onder je ogen en op eventuele andere plekjes waar je dit nodig vindt, vloeibare blush en bronzer, een mooie highlighter en lippenbalsem. Zo maak je de ideale no make-up make-up look voor de lente!

@brittminetti 6 hours later and we’re still thriving 💅🏻✨ shout out to my girl @Melodie | All Things Skincare for posting this hack, it totally works! :) #aquaphor #aquaphorsavestheday #beautyhacks #nomakeup ♬ Buttercup - Jullian & Sophie Wood

Lees ook: Wil je stoppen met make-up dragen? Dit zijn de voordelen