Oh no! Married at First Sight verliest déze twee ervaren experts

Media door Alyssa

Het is officieel: Patrick van Veen en Radboud Visser hebben de knoop doorgehakt en laten hun rol als experts bij Married at First Sight achter zich. Het nieuws komt als een mokerslag voor fans van het spraakmakende programma, maar wat betekent dit eigenlijk voor de toekomst van MAFS?

Eerlijk zijn

In een statement aan Shownieuws heeft Patrick laten weten dat hij zichzelf flink onder de loep heeft genomen om te kijken of zijn werk bij Married at First Sight nog wel echt zijn ding was. "Als het antwoord nee is, moet je daar ook gewoon eerlijk over zijn", aldus Patrick.

'Andere mensen hoeven niet voor mij te veranderen'

Hoewel Patrick eerst alle schuld bij de producent van Married at First Sight legde, geeft hij nu toe dat hij ook lastig kan zijn om mee samen te werken. "Misschien ben ik ook wel een uitdagende persoon om mee samen te werken. Ik ben zeker niet de gemakkelijkste, maar ik sta wel voor mijn vakgebied", Om die reden vertrekt Patrick, zodat 'andere mensen daar niet voor hoeven te veranderen'.

'Nog steeds fan van Married at First Sight'

Ondanks zijn vertrek blijft Patrick geloven in het concept van het Married at First Sight. "Ik ben nog steeds fan van het MAFS concept", zegt hij. Na zes seizoenen ervaring heeft hij een duidelijk beeld van wat er nodig is om een show tot een succes te maken. "Maar als de samenwerking achter de schermen niet werkt, moet je gewoon eerlijk zijn", voegt hij toe.

Reactie RTL

RTL heeft bevestigd dat naast Patrick ook expert Radboud Visser het programma verlaat. "We zijn hen dankbaar voor hun deskundigheid gedurende de afgelopen seizoenen van Married at First Sight en wensen hen veel succes bij hun volgende stappen", vertelde een woordvoerder van RTL aan ANP. De gedragsbioloog heeft zes seizoenen lang een rol gespeeld in het programma, terwijl professionele matchmaker Radboud twee seizoenen lang te zien was. Het afgelopen seizoen werden ze bijgestaan door seksuologe Eveline Stallaart en relatiecoach Anne Campagne.

Afwachten

De onverwachte stap van de twee experts komt als een verrassing, vooral omdat presentator Carlo Boszhard gisteren nog had laten doorschemeren dat er positieve gesprekken achter de schermen plaatsvonden. Hierdoor leek het erop dat alle experts als een hecht team zouden terugkeren voor het tiende seizoen. Hoe RTL de lege plekken die Patrick en Radboud achterlaten gaat invullen, blijft voorlopig nog een raadsel. Het is dus nog even afwachten hoe het volgende seizoen van Married at First Sight eruit gaat zien.

Lees ook: Zien! Dit is de nieuwe vriendin van Sarath uit Married at First Sight