Carlo Boszhard reageert op MAFS-kritiek en doet een onverwachte onthulling

Media door Alyssa

Hoewel we het allemaal niet zagen aankomen, leverde Married at First Sight dit seizoen slechts een match op. Daarbij kon het programma de afgelopen periode op een hoop kritiek rekenen, dit ging zelfs zo ver dat de experts zich genoodzaakt voelden om zich uit te spreken over het hele matchmaking-proces. Vandaag deelt Carlo Boszhard opnieuw zijn kijk op het programma.

In de knoop

Op dit moment speelt er een hoop achter de schermen van Married at First Sight. De experts liggen namelijk in de knoop met de makers van het programma. Zo brachten de experts het nieuws naar buiten dat de makers eigenlijk een hele grote vinger in de pap hebben tijdens het maken van de matches. Hiermee suggereren de experts dus dat de matches helemaal niet zijn gevormd door échte wetenschappelijke feiten, maar puur voor de sensatie op televisie. De producent van het programma beweert op zijn beurt weer het tegenovergestelde. Het lijkt dus bijna een soap achter de schermen…

Internetclicks

Met de twijfels van expert Patrick van Veen over een volgend seizoen van Married at First Sight als er geen veranderingen plaatsvinden, voelt ook Carlo zich geroepen om zijn mening te uiten. In zijn recente column voor Televizier spreekt de presentator zich uit over de kwestie. Hij benadrukt dat kritiek op het programma gewoon bij het spel hoort. "MAFS brengt nou eenmaal emotie met zich mee, en dus ook onvermijdelijk internetclicks."

'Niet waar'

"Om alle ruis gelijk weg te nemen: zij bepalen wie er worden gematcht, niet de programmamakers", weet Carlo te vertellen. "Over hoe en wat bij dit proces kan natuurlijk wrijving ontstaan, maar mijn geloof om daar samen uit te komen is groot. Maar dat iemand gecast wordt omdat het spectaculaire televisie oplevert is beslist niet waar."

Gevoel voor televisie

Carlo onthult in zijn column dat hij tijdens eerdere seizoenen wel eens bij de testdagen van Married at First Sight aanwezig is geweest. Hij vertelt dat op zo'n dag al snel duidelijk wordt welke deelnemers het goed doen voor de camera en welke niet. Toch verzekert hij dat deze mensen alleen werden gekozen, als er echt een match voor hen gevonden was. Hoewel er seizoenen zijn geweest met veel scheidingen, is er ook regelmatig liefde gevonden. Carlo vertelt: "Natuurlijk kan en moet het beter en daarom hoop ik op een betrouwbare nieuwe aantrekkingskrachtmethode. Dat brengt ons niet gelijk liefde natuurlijk, maar misschien wel meer passie."

Nieuw seizoen Married at First Sight

Met alle aandacht die Married at First Sight momenteel krijgt, kun je je afvragen: is dit het einde van het programma? Nou, nee dus. Carlo deelt dat er gewoon een nieuw seizoen op komst is. Of Patrick dan weer van de partij zal zijn, moeten we nog even afwachten. Laten we hopen dat de makers en de experts tot een compromis kunnen komen, want we hopen natuurlijk op nog meer succesverhalen als die van Jeppe en Jantine.

Lees ook: Zijn Jeppe en Jantine uit Married at First Sight van plan om te gaan samenwonen?