MAFS-kijkers zijn enthousiast over gematchte Jeppe en Jantine: "dezelfde energie en behoefte"

Media door Jennifer

De eerste afleveringen van het nieuwe seizoen Married At First Sight zitten inmiddels achter de rug. Langzaamaan leren we de nieuwe matches kennen en kijkers lijken kritischer dan ooit. Zo geloven ze niet helemaal in Malou en Sarath, maar een tweede match lijkt op het eerste gezicht wél goed. Jeppe en Jantine krijgen op social media een heleboel lovende reacties. Is dit de eerste perfect match?

Jeppe en Jantine in Married At First Sight

Alleen hun voornamen passen perfect bij elkaar: Jeppe en Jantine. De twee vrijgezellen zijn door de wetenschap aan elkaar gematcht in seizoen 8 van Married At First Sight. De 29-jarige Jeppe woont momenteel in Hengelo, maar komt oorspronkelijk uit Epe. Hier verhuisde hij destijds heen om zijn zieke vader te helpen. Hij is een echt familiemens. Ondertussen werkt hij als ondernemer en aquascaper. Dat is iemand die mooie landschappen ontwerpt voor aquariums. Aha! Zelf omschrijft hij zijn baan als "onderwater tuinieren". Voor dit werk heeft hij zijn eigen winkel, waar hij ook in de buurt woont. Zijn eigen leven loopt dus wel op rolletjes. Een huis, een beest (hond Senna)... Hij mist alleen nog een leuke partner. Daar is hij naar eigen zeggen wel aan toe. "Ik mis gewoon iemand om leuke dingetjes mee te doen," aldus Jeppe.

Nou, grote kans dat de 31-jarige Jantine de ideale vrouw is voor hem. Deze rustige, lieve dame heeft haar leven namelijk ook op een rijtje. Zo woont ze in Nijmegen en werkt ze als sociaal werker. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar vriendinnen, maar ook haar familie. Ze is namelijk een echt familiemens. Vooral met haar zus heeft ze een sterke band: "We zijn zussen, maar ook beste vriendinnen." Wat zij nu vooral zoekt is een man, waarmee ze het typische 'huisje, boompje, beestje' kan aangaan. Daarbij staat trouwen wel op nummer 1, daarna komt de kinderwens. Jantine vindt trouwen naar eigen zeggen belangrijk.

Goede match

Jantine pakt ook helemaal uit voor de bruiloft en draagt een prachtige prinsessenjurk. Tijdens het passen van de trouwkleding krijgen zowel Jantine als Jeppe natuurlijk nog een cadeautje. En voor allebei is het een zeer persoonlijk cadeautje. Zij krijgt namelijk een babyfoto van hem, terwijl hij een teddybeer krijgt met haar stem. Aww, lief!

Vooraf aan de huwelijksceremonie maken Jeppe en Jantine eerst alvast kennis met de zussen. Daarbij vallen ze allebei in de smaak. "Hij is leuk," zegt Jantines zus tegen Married At First Sight-presentator Carlo Boszhard. "Ik denk wel dat Jantine hem erg leuk vindt." Ook de zus van Jeppe is enthousiast over zijn aanstaande. Ze vindt Jantine "echt een dame" en daar houdt Jeppe wel van. Oeh! Eenmaal voor het altaar zien ze elkaar eindelijk en de vonken vliegen inderdaad over en weer. Jantine vertelde ook meteen, wat ze dacht zodra ze zijn babyfoto zag. "Toen zag ik blond haar en zei ik: 'Nou, als we ooit kinderen krijgen, dan zien die er wel goed uit'." Ha!

Niet alleen Jeppe en Jantine hebben direct veel interesse voor elkaar, ook de kijkers van Married At First Sight zijn enthousiast. Vergeleken met de eerder match uit MAFS, Malou en Sarath, hebben Jeppe en Jantine veel meer potentie voor een goede uitkomst. "How cute," reageert iemand vertederend, terwijl een ander zegt: "Ze hebben dezelfde soort energie en behoefte: een rustig burgerlijk bestaan met kinderen en een huis en tuin. Zo belangrijk als de basisbehoeften overeenkomen."

Valkuilen

Jeppe en Jantine lijken ook een typisch geval opposites attract. Hij is namelijk meer extravert, terwijl zij naar het introverte neigt. Toch heeft ook deze match natuurlijk eventuele valkuilen. Zo had Jantine in het verleden moeite met grenzen aangeven. Ze kan soms te veel pleasen. Daar moet ze erg op waken. Jeppe is op zijn beurt bang om té lief gevonden te worden. Hij hoopt dat hij zichzelf kan zijn in de relatie. Daarbij krijgt hij van seksuoloog Eveline Stallaart wel als advies om altijd goed te luisteren. Iets waar hij zich meteen aan houdt, want hij luistert alleen al goed naar de expert. Maar ook later voor het altaar luistert hij aandachtig naar de trouwambtenaar, die dingen vertelt over Jantine. "Dat zit wel goed," verzekert hij haar, zodra de ambtenaar Jantines wensenlijstje opnoemt. Awww. Dit voelt wel goed, toch?

Meer op Instagram

Lees ook: Married At First Sight-kijkers reageren kritisch op Malou en Sarath: "wat een slechte match"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland