Married At First Sight-kijkers reageren kritisch op Malou en Sarath: "wat een slechte match"

Media door Jennifer

Het nieuwe seizoen van Married At First Sight is weer begonnen! En in de eerste aflevering zien we natuurlijk meteen al een huwelijk: de bruiloft van Malou en Sarath. Wat betreft hun persoonlijkheid, lijken ze een goede match. Toch zijn er twijfels bij Malou's moeder Sisca én bij kijkers op social media. Ze zijn ergens bang dat Malou afknapt op zijn uiterlijk. Maar is dat zo, of gaat ze werkelijk open het liefdesavontuur in?

Malou en Sarath in Married At First Sight

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Married At First Sight leren we meteen Malou kennen. En haar aanwezige moeder Sisca, waar ze mogelijk wel wat karaktereigenschappen van heeft overgenomen. Relatiecoach Anne Campagne noemt haar een "energieke vlinder". Malou is een sociaal persoon en dol op feestjes. In Epse, het dorp waar ze woont, staat ze ook bekend als zelfbenoemde 'dorpsgek'. "Ik heb zeker een uitgesproken persoonlijkheid," vertelt ze, terwijl we haar kledingkast zien vol gekleurde kleding en schoenen. Ook haar huis bevat alle kleuren van de regenboog: "Ik heb zelfs een roze waterkoker." De energieke persoonlijkheid van Malou kan mogelijk wel wat intimiderend zijn bij mannen, zegt ze. Toch hoopt ze dankzij MAFS haar sprookjesprins te ontmoeten. "Ik ben op zoek naar de nineties love," vertelt ze. "Dus toch wel dat romantische, de R&B, de Kelly en de Nelly. De zsa zsa zsu, zoals Sex And The City dat zegt." Aww!

Wanneer de 40-jarige Sarath zich voorstelt, komt hij wel over als de lieve, zorgzame man waar ze naar zoekt. Al is hij ook een gevoelige man. Toen hij nog maar negen maanden was, werd hij geadopteerd uit Sri Lanka. Vervolgens kreeg hij een heleboel liefde van zijn adoptieouders, die hij op jonge leeftijd helaas verloor. Hij mist ze natuurlijk wel, maar: "Mijn ouders hebben me altijd geleerd om vooruit te kijken en niet te klagen, maar te dragen." Nu zoekt hij een leuke vrouw, waarmee hij 's avonds kan knuffelen op de bank. Dat doet hij nu alleen met zijn vrolijke konijn Janneke. Ondertussen heeft hij ook een grote passie voor oldtimers, zelf bezit hij er twee. Als een echte typische 'romcom'-man hoopt hij later met zijn vrouw in één van zijn oldtimers te rijden. Cute!

Kijkers geloven niet in match

Malou en Sarath lijken qua persoonlijkheid dus wel een goede match. Zo is Sarath ook een beetje gek. Ooit was hij namelijk de jubileumprins tijdens het carnaval en net als bij Malou is een groot, sociaal leven belangrijk. Ook de persoonlijke kaartjes aan elkaar raakt hen allebei. Sarath wordt ook helemaal enthousiast over het mooie handschrift van Malou. Lief! Malou reageert vooral met veel tranen, terwijl Sarath er stil van wordt. Ook de moeder van Malou reageert blij op de brief en denkt dat het een "goede man" is.

Hoe dan ook heeft Malou van tevoren geen verwachtingen. "Per slot van rekening gaat het om de binnenkant," zegt moeder Siska. "Maar een knap opgemaakte tafel is ook niet verkeerd." Volgens de vrienden van Sarath past een sterke vrouw bij hem: "Iemand die haar mannetje weet te staan." Oftewel: iemand als Malou? Nou, dat betwijfelen de kijkers van Married At First Sight. Zij reageren nogal kritisch op socialmediakanaal X, waar sommige kijkers niet geloven in de match. "Sarath en Malou, hoe?" reageert iemand. "Lachen met die wetenschap, totaal geen match." Een andere kijker heeft het over de twee persoonlijkheden, die inderdaad op elkaar lijken. Maar: "Die hoeven geen perfecte match te zijn. Ik weet gewoon nu al dat Malou totaal geen aantrekkingskracht gaat voelen." Hm... Zou het?

Twijfels bij moeder

Voordat Malou en Sarath het huwelijksbootje in stappen, houden ze nog een goed gesprek met de experts. Daarin horen we dat Sarath altijd snel verliefd wordt: dat is een valkuil. Malou liep vroeger vaak weg voor haar gevoel. Dat doet ze tegenwoordig niet meer, zegt ze. Een verhitte discussie praat ze liever uit. Daarbij is Malou wel ervan overtuigd, dat de wetenschappers de ideale match hebben gevonden. Ze denkt niet dat ze snel de deur dichtgooit. "Ik ben ook wel honderd procent zeker, dat ik wil onderzoeken of het wel of niet wat is," aldus Malou.

"Ik denk wel dat het wat kan worden, maar toch zijn er wel hier en daar wat twijfels." De persoonlijkheid zit goed, mede dankzij zijn vlotte babbel. Ze twijfelt alleen over het uiterlijk. De moeder hoopte op een wat langere man. Laten we hopen dat het voor Malou iets minder uitmaakt. Ze gaat immers open het liefdesavontuur in, right?

Lees ook: MAFS-Rowan en Astleigh na twee jaar nog steeds gelukkig getrouwd: "nooit getwijfeld om uit elkaar te gaan"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland