Nieuw seizoen Married At First Sight bijna van start: verbetert déze verandering het experiment?

Media door Jennifer

Fans van Married At First Sight hoeven nog maar heel even te wachten. Op 16 januari 2024 begint namelijk eindelijk het nieuwe, negende seizoen. Spannend! Hopelijk wordt het een nieuw seizoen met meer duurzame relaties uit, die langer getrouwd blijven. Al is de kans zeker aanwezig, want de makers hebben een grote verandering (en mogelijk goede verbetering) toegevoegd.

Nieuw seizoen Married At First Sight van start

Het realityprogramma Married At First Sight begint binnenkort alweer aan het negende seizoen. Vanaf dinsdag 16 januari 2024 volgen we zeven matches. Zij zijn door de wetenschap met elkaar gematcht en stappen vervolgens 'blind' in het huwelijksbootje. Op hoop van zege dat het inderdaad een goede, duurzame relatie blijkt. Alleen zien we in de geschiedenis van MAFS, dat de huwelijken niet vaak stand houden. Zo zijn van de in totaal 43 koppels slechts vijf koppels nog altijd bij elkaar. De rest heeft het huwelijk na de opnames alsnog verbroken. Daarom blijven de wetenschappers wel scherp op vernieuwingen. Ook in seizoen 9 van Married At First Sight vindt weer een grote verandering plaats, zo onthullen de experts aan Veronica Superguide.

Derde testdag

Vorig seizoen was ook een kleine verandering binnen het team. Toen werd relatiecoach Anne Campagne toegevoegd. Zij zorgde op deze manier voor meer diversiteit binnen het team, bestaande uit gedragsbioloog Patrick van Veen, seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart en professionele matchmaker Radboud Visser. De experts van Married At First Sight zijn echte professionals en willen graag dat hun wetenschappelijke liefdesexperiment slaagt. Daarom vindt er weer een grote verandering plaats in het nieuwe seizoen van MAFS. Zo hebben ze deze keer een derde testdag toegevoegd aan het experiment. Op de derde testdag wordt uitgebreid onderzocht, waarom een kandidaat nog steeds single is. "We kijken hierbij kritisch naar wat iemand zelf in een relatie te brengen heeft," aldus Patrick.

Verbeterd experiment?

Het team van MAFS hoopt dat het experiment verbeterd door de verandering. "Met dit uitgebreide gesprek over de voorgeschiedenis van de singles, leren wij als experts de deelnemers beter kennen," vertelt Eveline. Daarnaast leert ook de kijker weer een andere kant van de kandidaten kennen. De experts onderzoeken namelijk onder meer, waarom het mis is gegaan in vorige relaties. "Zo begrijp je tijdens de uitzendingen beter, waarom een kandidaat zich terugtrekt als het lastig wordt of een op het oog vreemde keuze maakt," aldus Eveline. Zelf is de seksuoloog in ieder geval blij met de vernieuwing. Met de derde testdag willen ze het eventuele muurtje om kandidaten heen verbreken. Zo gaan kandidaten hopelijk opener het experiment in!

Of de verandering het experiment verbeterd, zullen we meemaken vanaf dinsdag 16 januari. Vanaf deze datum is Married At First Sight seizoen 9 te zien om 20.30 uur bij RTL4. Daarna kun je zelfs twee keer per week, op dinsdag én woensdag, genieten van een nieuwe aflevering. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken:

Meer op Instagram

Lees ook: MAFS-Rowan en Astleigh na twee jaar nog steeds gelukkig getrouwd: "nooit getwijfeld om uit elkaar te gaan"