Vind je Griekse yoghurt als ontbijt saai? Zo maak je het lekker

Eten door Maya Luz

Griekse yoghurt als ontbijt is een hele goede keuze. Het bevat veel proteïne en gezonde vetten. Het vult dus goed en het is een makkelijk ontbijtje. Alleen snappen we ook dat een bakje yoghurt in de ochtend een beetje saai is. Zo maak je jouw Griekse yoghurt ontbijt lekker.

Lees ook: Dit zijn de beste manieren om meer groente binnen te krijgen

Wissel af tussen soorten Griekse yoghurt

Griekse yoghurt heb je in verschillende soorten. Denk aan yoghurt met gereduceerd vet, of juist volle yoghurt. De volle versie zal een stuk smaakvoller zijn dan de versies met minder vet. Doordat er meer vetten in de volle versie zitten, zal dit ook een stuk vullender zijn. Er zijn ook een hoop soorten Griekse yoghurt met een toegevoegd smaakje. Maar wij raden aan om voor naturel te gaan zodat je er altijd je eigen draai aan kunt geven.

Voeg iets knapperigs toe

Je kunt van alles aan je yoghurt toevoegen om het meer smaak te geven, maar de ervaring gaat veel verder dan alleen smaak. De structuur van je eten kan het ook een stuk interessanter maken. Als je wat knapperigs toevoegt aan je yoghurt, wordt het al een stuk leuker om te eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan granola of bevroren blauwe bessen.

Voeg fruit toe

Over fruit gesproken, de beste manier om je ontbijtje met Griekse yoghurt leuker en lekkerder te maken is door middel van fruit. Hierdoor wordt het ontbijtje een stuk zoeter en voedzamer. Je voegt nieuwe structuren toe wat het eten ervan een stuk interessanter kan maken. Daarnaast bevat fruit een hoop voedingsstoffen. Voeg naast fruit bijvoorbeeld nog wat chiazaadjes toe voor wat extra goede voedingsstoffen.

Sprinkel wat zout over de yoghurt

Oké, deze klinkt misschien een beetje gek. Maar een beetje zout toevoegen aan je yoghurt bowl geeft het hele gerechtje een stuk meer smaak. Het is belangrijk dat je zuinig aan doet met het zout. Je wil natuurlijk niet dat je zoete ontbijtje verandert in een verwarrende smaakervaring. Een beetje zout kan de smaak versterken, en dat is zeker wel gewenst. Of ga juist voor een soort gezouten karamel idee.

Voeg Griekse yoghurt toe aan andere ontbijtgerechtjes

We hebben het nu vooral gehad over dingen die je aan je yoghurt kunt toevoegen. Maar wat nou als we het omdraaien, dus dat je yoghurt ergens anders aan toevoegt. Je kunt Griekse yoghurt bijvoorbeeld ook toevoegen aan verschillende soorten toast. Denk bijvoorbeeld aan toast met avocado, komkommer en tomaat voor een hartige optie. Of ga voor zoet met kaneel, appel en banaan.

Lees ook: Wat is nu eigenlijk de meest belangrijke maaltijd van de dag?