Dit zijn de beste manieren om meer groente binnen te krijgen

Eten door Maya Luz

Groente eten is goed voor ons allemaal! Maar soms is het makkelijker gezegd dan gedaan om er genoeg van te eten. Wil jij meer groente binnenkrijgen? Zo doe je dat op een makkelijke manier.

Lees ook: Dit zijn de beste manieren om wat meer vezels binnen te krijgen

Focus je op één maaltijd tegelijk

Als je je dieet wil aanpassen, is het gemakkelijk om naar het geheel te kijken. Maar wanneer je iets wil toevoegen, kun je beter juist focussen op een maaltijd per keer. Denk bijvoorbeeld tijdens het maken van je ontbijt na over welke veggies je kan toevoegen aan deze specifieke maaltijd. Denk aan veggies toevoegen aan een omelet. Doe ditzelfde voor je lunch en avondeten, op die manier wordt groente toevoegen een gewoonte en verlies je niet het overzicht.

Blend ze in je smoothie in de ochtend

Dit klinkt misschien vies, maar je kunt gemakkelijk wat groente verwerken in je smoothie. Denk aan spinazie of bloemkool. Deze veggies hebben een milde smaak en zullen dus ook totaal niet opvallen in je smoothie.

Maak een kleine side salade bij je avondeten

Groente hoort eigenlijk altijd wel een onderdeel van je avondeten te zijn. Maar als je er graag meer van wil eten, is het geen slecht idee om een kleine side salade te maken voor bij je avondeten. Denk aan wat sla, tomaatjes, komkommer en andere veggies die je lekker vindt. Dit vult niet te veel en is een lekkere toevoeging voor je maaltijd.

Experimenteer met groentes die je nog niet zo goed kent

Als je meer groente wil eten, is het een goed idee om wat nieuwe dingen uit te proberen. Er zijn vast wel een paar soorten veggies waar je nog amper ervaring mee hebt of die je zelfs nog helemaal niet kent. Dit is het perfecte moment om deze wat vaker te gaan eten. Misschien ontdek je wel een nieuwe favoriet.

Blend ze in een pastasaus

Pastasauzen zijn een ideale plek om wat extra groente in te verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan paprika, wortel of selderij. Deze veggies kunnen je pastasaus niet alleen meer voedzaam maken, maar ook lekkerder. Dit is ook ideaal voor als je kinderen hebt die meer veggies moeten eten. Wat niet weet, wat niet deert toch?

Eet ze als snack

Worteltjes, komkommer, paprika, het zijn allemaal super lekkere snacks om gedurende de dag te eten. Dip ze in een beetje hummus of een andere dip en je hebt een ideaal tussendoortje om mee te nemen naar kantoor, school of gewoon lekker voor thuis op de bank.

Lees ook: Is patat misschien gezonder dan we dachten?