Dit zijn de beste manieren om wat meer vezels binnen te krijgen

Eten door Maya Luz

Genoeg vezels binnenkrijgen is belangrijk voor onze gezondheid, bijvoorbeeld voor onze spijsvertering. Maar hoe zorg je er nou voor dat je er genoeg van binnenkrijgt? Dit zijn de beste manieren om meer vezels te eten.

Lees ook: Deze snack moet je in deze Nederlandse stad proeven

Laat de schil van je groente en fruit zitten

Groente en fruit eten is altijd een gezonde keuze. Maar als je graag meer vezels binnen wil krijgen, raden we zeker aan om de schil van je groente en fruit te laten zitten waar mogelijk. Denk aan appels, peren, wortels, komkommers. Het is een win-win, want je hoeft minder werk in de keuken te doen en je krijgt gelijk meer vezels binnen.

Eet vezelrijke pasta in plaats van normale pasta

Wie houdt er niet van pasta? Een maaltijd met pasta kan je op verschillende manieren meer vezelrijk maken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor pasta met toegevoegde vezels. Hierdoor kun jij genieten van je heerlijke pastagerechtje zonder dat je extra werk hoeft te doen in de keuken.

Skip de sapjes en maak smoothies

Behalve als het verse sap is, neemt sap in het productieproces vaak veel van de voedingsstoffen weg. Ze gebruiken alleen de vloeistoffen die uit de vrucht komen en daarmee laat je een hoop vezels liggen. In smoothies verwerk je ieder stuk van het fruit en krijg je dus een stuk meer vezels binnen.

Eet meer chiazaadjes

Voor wie graag meer vezels en omega-3 binnen wil krijgen, zijn chiazaadjes een topoplossing. Voeg een eetlepel hiervan toe aan smoothies, yoghurt of andere ontbijtjes voor een beetje extra vezels.

Voeg edelgistvlokken toe aan je maaltijden

Edelgistvlokken zijn erg vezelrijk. Strooi een beetje van dit fijne poeder over je gerechten om het mee te kruiden. Het heeft een kazige smaak en is erg geliefd door vegans om deze reden. Voor kaasliefhebbers is dit dus een topkeuze.

Blend meer groente in je pastasaus

Pastagerechten kun je een stuk vezelrijker maken zonder dat je het hoeft te proeven. Als je graag stiekem wat meer vezels toe wil voegen, kun je wat extra groente door je pastasaus heen blenden. Denk aan courgette, aubergine, wortels en spinazie. Dit is ideaal voor als je kinderen hebt die geen fan zijn van groente.

Voeg bonen toe aan je maaltijden

Bonen zijn een perfecte bron van vezels. We raden dus zeker aan om altijd een blikje bonen in de kast te hebben staan. Denk aan zwarte bonen, witte bonen, bruine bonen, alles is goed!

Verwissel mayo met hummus

Hou je ervan om mayo op je wraps of broodjes te smeren? Probeer dit dan eens te wisselen met hummus. De kikkererwten in hummus zijn erg vezelrijk en vullen een stuk meer dan mayo.

Lees ook: Dit zijn 10 geweldige vegan proteïnebronnen