Dit zijn 10 geweldige vegan proteïnebronnen

Eten door Maya Luz

Als je geen vlees eet, krijg je waarschijnlijk heel vaak de volgende vraag te horen: Maar hoe kom je dan aan je proteïne? Nou, er zijn een hoop hele goede plantaardige eiwitbronnen die je in je maaltijden kunnen verwerken. Dit zijn tien geweldige vegan proteïnebronnen

Lees ook: Chiazaad is goed voor je: dit is waarom

Tempeh

Tempeh is gemaakt van sojabonen die gefermenteerd zijn. Het is een hele goede vegan vervanger voor vlees. Je kunt het het beste stomen, bakken of grillen. Je kan er zelf heel veel smaak aan geven. Laat het bijvoorbeeld 's nachts marineren voor de beste smaak.

Amandelboter

Amandelboter is vergelijkbaar met pindakaas, maar bevat meer vezels, calcium en ijzer. Voeg een eetlepel amandelboter toe aan je havermout of aan een smoothie. Of smeer het op een broodje.

Zwarte bonen

Bonen zijn over het algemeen een erg goede bron van vegan proteïne. Ze bevatten veel ijzer en vezels. Deze bonen zijn een erg lekkere toevoeging voor salades, soepen en natuurlijk taco's.

Edamame

Nog een eiwitrijke boon! Deze bonen zijn vaak te vinden in sushirestaurants en ze zijn niet alleen lekker, maar ook erg goed voor je. Edamame is een sojaboon, en zoals we weten is soja een hele goede proteïnebron! Wij zouden dus zeker geen nee zeggen tegen een bakje edamame naast je sushi.

Kikkererwten

Kikkererwten zijn ook een geweldige proteïnebron. Je kunt ze in een falafelwrap doen, of er natuurlijk falafel van maken. Ze zijn ook erg lekker over een salade. En je kan er ook heerlijke hummus van maken!

Edelgistvlokken

Edelgistvlokken is een heerlijke smaakmaker voor wie houdt van kaas, maar geen kaas eet. Edelgistvlokken zijn ook rijk aan vitamine B12. Iedere vegan zou dit dus absoluut in huis moeten hebben. Strooi het over gerechten waar je een kazige smaak aan toe wil voegen.

Quinoa

Quinoa is een soort zaad dat veel proteïne bevat. Als je je rijstbowl of salade wat vullender wil maken, of als je nog wat meer proteïne nodig hebt, is dit dus een geweldige toevoeging voor je maaltijd. Je kunt quinoa op zo veel verschillende manieren eten! Wij zijn fan.

Linzen

Linzen zijn een andere peulvrucht die een geweldige proteïnebron kunnen vormen. Linzen zijn gemakkelijk toe te voegen aan allerlei soorten maaltijden. Denk hierbij aan salades of soepjes. Ze vormen een hele goede proteïnebron, dus als je behoefte hebt aan een flinke dosis eiwitten, is dit een geweldige optie.

Sojamelk

We hadden het eerder al even over hoe eiwitrijk sojamelk is. Als je geen koemelk drinkt is dit dus een hele goede optie om alsnog aan je proteïne te komen. Drink het op zichzelf of verwerk het in een vegan smoothie of latte.

Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn ook een eiwitbom! Ze zijn ontzettend lekker om op te snacken of je kunt ze door een salade doen. Je kunt ze ook heel goed combineren met quinoa voor een extra eiwitrijke vegan maaltijd.

Lees ook: Dit zijn de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je vegan wordt