Kesbeke en 24 ICE lanceren nieuw product: augurk-vodka ijsjes

Celebs door Zita

We kunnen allemaal niet wachten tot het lekker weer is buiten en we genieten van een ijsje. Er komen ieder jaar weer nieuwe smaken ijs op de markt en we staan te springen om deze nieuwe smaken te proberen. Bij het nieuwe product van Kesbeke tafelzuren hebben wij alleen nog een beetje onze twijfels: dit zijn namelijk augurk-vodka ijsjes. We hebben zo veel vragen: is dit lekker? Is dit echt? Of is het een vervroegde 1 april grap?

Augurk-vodka ijsjes

Misschien had je het al op Instagram voorbij zien komen, de augurk-vodka ijsjes. Kesbeke heeft deze ijsjes in samenwerking met 24 ICE ontwikkelt. Oos Kesbeke, De Augurkenkoning, deelt samen met zijn zoons Camiel en Silvian een video op Instagram waarin ze vertellen dat ze denken dat dit product dé klapper van dit jaar wordt. Volgens de familie zijn tafelzuren vooral bekend bij de oudere generaties en daar willen zij met dit product verandering in brengen. De jongere generatie is erg gericht op gezonde voeding en zij zijn zich vaak niet bewust van de gezondheidsvoordelen van augurken. Dit veganistische en glutenvrije ijsjes past juist daarom perfect in de hedendaagse gezondheidstrends.

Meer op Instagram

Inzendingen voor de naam

De niet voor de hand liggende smakencombinatie van augurk en vodka zorgt wel voor verwarring bij veel mensen. Is dit een vervroegde 1 april grap? Kesbeke zegt hierover: “Het toevoegen van zeezout aan karamel werd ooit als oneetbare nouveauté afgedaan. Het geldt nu als culinaire vondst.”

De naam van dit nieuwe ijsje is nog onbekend. Augurken ijsje met vodkasmaakt komt er ook niet helemaal lekker uit. Daarom hebben Kesbeke en 24 ICE de komst van dit product gecombineerd met een winactie. "We hebben er een consumenten prijsvraag aan gewaagt. Een originele, catchy merknaam is uiterst belangrijk. We willen graag dat bij het bedenken van die naam, de gedachte wordt meegenomen dat de augurk, als zure bom, in feite een typisch Hollands product is en in die zin een onvervalst stukje cultureel erfgoed.’’

Wat denk jij, is dit lekker en vooral, is het echt?