Kijkers zien plottwist in Winter vol Liefde: Benjamin stuurt beide mannen uit huis

Media door Jennifer

In Winter vol Liefde verloopt het liefdesavontuur bij de jonge Benjamin (26) nog niet soepel. De kriebels zijn er wel bij de horecamedewerker, maar hij vindt het allemaal nog wel lastig als nieuwkomer in de liefde. Inmiddels heeft hij twee mannen over de vloer, Joshua en Jeroen, en vooral daar heeft hij moeite mee: dat ze bij hem wonen. Daarom komt hij met een drastisch besluit en stuurt hij beide mannen uit huis, maar gelukkig nog niet uit zijn leven. Interesting!

Benjamin in Winter vol Liefde

Benjamin is letterlijk de 'benjamin' van de groep kandidaten in seizoen 1 van Winter Vol Liefde. De 26-jarige horecamedewerker woont en werkt in Zwitserland, waar hij in zijn vrije uurtjes graag op de ski's staat. Ondertussen hoopt hij via het populaire realityprogramma een leuke man te vinden. Hij heeft nog nooit een echte relatie gehad en is hier inmiddels wel aan toe. "Al mijn vrienden zijn nu ook onderhand aan een relatie, samenwonen, kinderen," stelde hij zich eerder voor. "Ik wil mijn leven opbouwen in het buitenland en zou het leuk vinden als iemand daarbij in wil stappen."

Gelukkig voor Benjamin stromen de reacties van leuke mannen wel binnen. Zijn eerste potentiële liefdeskandidaat Nicky (32) valt vrij snel voor de jonge Benjamin, alleen gaat het voor hem iets te snel. Het feit dat Nicky meteen zo open is over zijn gevoelens, geeft Benjamin de kriebels. Hij noemt het een red flag, dat Nicky direct zo "heftig en intens" is. Daarom stuurt hij hem binnen no time weg. Vervolgens komt Joshua (31) over de vloer en hij valt meer in de smaak bij Benjamin. Mogelijk komt dit ook, doordat Joshua hem nogal inpalmt met onder meer een privévlucht over de berg. Heel gaaf natuurlijk! Dit, en het feit dat ze elkaar veel zien, zorgt dat de kriebels wel ontstaan bij Benjamin. "Er hing wel wat spanning in de lucht," vertelt Benjamin tijdens een volgens hem 'fijne ochtend' in Winter Vol Liefde. "Tussen ons, maar ook tussen wat er komen gaat de komende dagen." Het gaat goed, maar of Joshua echt the one is voor Benjamin?

Joshua en Jeroen

Benjamin vindt het namelijk wel lastig, dat de potentiële liefdeskandidaten meteen zo op z'n lip zitten. Ze wonen natuurlijk in zijn huis; zijn veilige haven. Dat is erg wennen. Hij voelt veel spanning: "Ik vind het niet heel prettig, dat er iemand in mijn huis is." Toevallig denkt Joshua zelf al eraan om een hotel te boeken. Ook hij vindt het wel wat veel, dat ze elkaar direct zo vaak zien. Alleen is de timing van deze gedachte van Benjamin wel een beetje verkeerd. Hij krijgt nu namelijk nog een tweede man erbij: Jeroen (36), die in eerste instantie verwacht dat hij bij hem komt wonen. De eerste indruk van Benjamin is dat hij erg lang is én een indringende, maar wel lieve blik heeft. Aww. Dat klinkt allemaal weer erg goed. Al ligt de lat volgens Benjamin wel hoog, zo vertelt hij eerlijk tegen Jeroen.

Eigen appartement

Alleen nogmaals: het valt Benjamin niet mee, dat hij ineens allemaal leuke mannen in zijn huis heeft. Zoals gezegd heeft hij nog weinig ervaring in de liefde en mogelijk komt het ook hierdoor, dat denkt Joshua in ieder geval. Benjamin moet zichzelf beter leren kennen, zodat hij weet wat hij écht zoekt. En daarvoor heeft hij ruimte nodig. Ook zijn goede vriendin Anna denkt dat het beter is voor hem, als hij niet de hele tijd de mannen om hem heen heeft. Via haar heeft hij dus een eigen appartement voor Joshua en Jeroen geregeld, waar ze samen kunnen overnachten. "Dus jullie kunnen je spullen pakken," vertelt Benjamin. Iets wat voor Jeroen wel iets minder leuk is natuurlijk, die nog maar net is gearriveerd. "Het is een beetje een koude binnenkomer," zegt Benjamin, die het wel begrijpt. Gelukkig kan Jeroen er wel meeleven. Hij krijgt van Benjamin ook meteen een skiles als goedmaker. Jeroen kan namelijk nog niet goed skiën, al blijkt hij volgens Benjamin wel een natuurtalent. "Ik ben onder de indruk van je eerste keer skiën," zegt Benjamin tijdens de après-ski.

De kijkers van Winter vol Liefde zijn wel benieuwd, hoe alles gaat uitpakken bij Benjamin. Sommige grappen dat het misschien wel voor een nóg grotere plottwist gaat zorgen. "Zou lachen zijn als Joshua en Jeroen elkaar erg leuk vinden en daarmee Benjamin het nakijken heeft," schrijft iemand op socialmediakanaal X. Oeps, dat zou wat zijn! Maar laten we hopen op een positieve uitkomst voor Benjamin.

Lees ook: Winter vol Liefde-Edith in een deuk door Bart zijn manier van indruk maken: "heel slecht idee"