Met deze vreemde truc smaakt jouw goedkope wijn een stuk beter

Eten door Anne-Fleur

De meesten van ons zijn wel fan van een glaasje wijn. In een restaurant valt vijf euro voor een lekker glas nog wel te overzien, maar voor een gezellig vriendinnenavondje vol wijn, kies je er toch misschien voor om een wat goedkopere fles te kopen. Wel heel jammer dat die goedkope wijn vaak een heel stuk minder lekker is. Wij hebben een trucje gevonden waarmee je deze goedkope wijn óók lekker laat smaken.

Lees ook: 7X etenswaren die je kunt invriezen (maar het niet van zou verwachten)

Goedkope wijn lekker laten smaken

Het lijkt een moeilijke opgaaf, maar in werkelijkheid is het zo gepiept. Je kunt goedkope wijn van de supermarkt écht een tikje lekkerder maken. Het is misschien met een ietwat vreemde truc, maar hey, als het werkt...

Wat je doet om minder lekkere wijn tóch lekker te maken is het toevoegen van een paar korrels zout. Ja, echt!

Water, eh, zout bij de wijn

De gekke truc van het toevoegen van zout is bedacht door een grote naam bij Microsoft, Nathan Myhrvold. Hij kreeg Gina Gallo van E. & J. Gallo Winery (een van de grootste exporteurs van Californische wijnen) en serveerde hem, natuurlijk, wijn. Gallo merkte op dat de wijn die hij voorgeschoteld kreeg, maar bar weinig smaak had. Nathan wist het het antwoord op: we voegen gewoon wat zout toe!

Wijnen maar!

Nou, je raadt het al, dat viel goed in de smaak. Wijn met weinig smaak kreeg opeens een flinke oppepper door een huismiddeltje. Je weet dus wat je te doen staat wanneer je een glas goedkopere wijn voor je hebt staan. Ook een slimme tip: vind je iemands wijn niet lekker, dan kun je het nu simpel oplossen door de toevoeging van zout. Dan is iemand anders misschien niet beschaamd dat hij of zij vieze wijn in huis heeft gehaald... Oeps!

Lees ook: Feit of fabel: bier en wijn kun je na de houdbaarheidsdatum nog drinken