Flirtpoging van Lang Leve De Liefde-Achsa zet 'm voor schut, kijkers gieren het uit: "wat een loser"

Media door Jennifer

De nieuwste aflevering van Lang Leve De Liefde was weer een traditioneel, ongemakkelijke aflevering. Vooral bij Lucinda (33) en Achsa (34) begint het gesprek niet meteen vloeiend. Al proberen ze elkaars hart wel te veroveren met complimenten én doet Achsa zelfs een soort flirtpoging met 'zijn' auto. Alleen pakt dit niet erg lekker uit, vinden vooral kijkers op social media.

Achsa en Lucinda in Lang Leve De Liefde

Deze keer zien we twee ietwat verlegen mensen in Lang Leve De Liefde. Al komt de 34-jarige Achsa op het eerste gezicht niet over als een onzeker iemand. Zo komt hij meteen stoer aanrijden in een grote auto. De jongeman komt uit Groningen en werkt als beveiliger voor het Rijk. Dat hij nog single is, komt naar eigen zeggen doordat hij "nog niet de ware heeft gevonden". Vertrouwen en respect zijn voor hem belangrijke eigenschappen in een relatie. Uiterlijk is niet heel belangrijk, als het maar een 'vrouwelijke vrouw' is. Daarnaast moet ze wel lief zijn, zorgzaam, een tikkeltje romantisch en dus betrouwbaar. Mocht het lukken dan heeft zijn date een perfecte man te pakken, want verder is de romantische, warme Achsa dol op reizen én shoppen. Wow!

De 33-jarige Lucinda uit Schagen kan in haar handen knijpen. Zij heeft trouwens nog nooit een relatie gehad. Hier had ze gewoon geen behoefte aan. Dat ze nog single is, komt waarschijnlijk doordat ze "nog niet de persoon heeft gevonden die van haar kan houden". Haar droomman moet in ieder geval langer zijn en "een beetje een sexy uitstraling" hebben. "Daar val ik wel op," zegt ze lachend. "Eigenlijk een beetje de Griekse god of zo." Al vindt ook zij innerlijk belangrijker dan uiterlijk. Ze wil gewoon 'samen leuke dingen doen' met een partner, die dan hopelijk een liefdespartner wordt.

Wanneer sociaal-maatschappelijk werker Lucinda en beveiliger Achsa elkaar ontmoeten, verloopt het gesprek wel wat ongemakkelijk. Beide personen zijn niet erg spontaan. Al durven ze elkaar op een gegeven moment wel complimenten te geven. Het begint bij Achsa die zijn date vertelt, dat ze "supermooi" haar heeft en dat haar bril "ook goed staat". Aww, hier volgen complimentjes op vanuit Lucinda. "Mooie kleur ogen," zegt zij. Het blijft een ietwat ongemakkelijk gesprek, maar ook wel erg aandoenlijk.

Pronken met auto van broer

Vervolgens gaat het gesprek over op auto's. Achsa vraagt zich af of ze een beetje van auto's houdt, waarop ze vraagt of hij een auto heeft. "Ik heb een auto," zegt Achsa, waarna Lucinda meteen reageert: "Is dat die dikke, grote auto? O, joh." Ze lijkt even onder de indruk, terwijl ze de auto van dichtbij gaan bekijken. Maar dan zegt hij plotseling: "Heel officieel is die auto niet van mezelf. Hij is van één van mijn broers." Daardoor zwakt het enthousiasme bij Lucinda iets terug. "Ja. Nou. Mooi hoor," reageert ze eenmaal buiten. "Echt een jongens... of eh, mannenautootje." Ze wil wel even weten, wat voor werk zijn broer dan doet. Hij runt een caravanzaak. Alright. Zelf heeft hij trouwens wel een mooie Audi A1. "Dat is één van de kleine," legt hij uit. Ach, Lucinda is eigenlijk toch niet zo van de auto's.

En ook de Lang Leve De Liefde-kijkers op socialmediakanaal X zijn niet erg onder de indruk van Achsa zijn mogelijke flirtpoging. Ze snappen niet waarom hij pronkt met andermans auto. "Mannen en grote auto's. Compensatiegedrag..." reageert iemand. "En dan is de auto ook nog eens van zijn broer!" Ondertussen noemen andere kijkers de jongeman een "loser". Ach... sneu! Gelukkig zijn er ook kijkers, die Achsa nog wel begrijpen. Zo schrijft iemand over een eigen ervaring van vroegâh: "Heel lang geleden kreeg ik de auto mee van mijn vader als ik een afspraakje had. Maakte wel een onuitwisbare indruk."

"Gemiddeld, doorsnee, Nederlandse jongen"

Voor Achsa heeft zijn geleende auto van zijn broer dus weinig indruk gemaakt. Gelukkig krijgt hij later van Lucinda wel een prima 7 voor aantrekkingskracht en zelfs een 8 voor zijn karakter. Ze is positief, maar niet meteen uitbundig. "Je bent eigenlijk gewoon een gemiddeld, doorsnee, Nederlandse jongen, weet je wel," aldus Lucinda. Mogelijk ervaart ze nog niet het wauw-effect bij hem. Ze zoekt toch een "bepaalde energetische chemie". Alright.

Ze slapen vanavond sowieso ook apart, dat vindt Lucinda fijner. Zij mag dus in bed, terwijl hij op de bank slaapt. Maar voordat ze naar dromenland gaan, wil zij nog graag even salsa dansen met hem. Ze doen het oké, maar het oogt wel wat awkward. Al hebben ze wel wat plezier samen. Ook tijdens het koken zegt Lucinda, "dat ze het goed met elkaar kunnen vinden". Of er een verlenging komt, is nog niet duidelijk. Maar misschien wordt het toch nog wat.

De aflevering van Lang Leve De Liefde kun je terugkijken op KIJK. Elke werkdag om 19.00 uur is een nieuwe aflevering te zien bij SBS6.

Lees ook: Huh? Lang Leve De Liefde-kijkers verbaasd over item dat Robbin meebrengt naar villa