De leukste clubs in Nederland om heerlijk te dansen

Vrije tijd door Britt

Een nachtje dansend doorhalen met je beste vrienden, wie is er niet gek op? In Nederland heb je genoeg plekken waar je tot de vroege uurtjes een fantastische tijd hebt met jouw favoriete mensen en muziek. Waar moet je zijn? Je leest het hier.

Lees ook: Festivalseizoen 2024: dit zijn de festivals waar jij heen moet

Drie Gezusters - Nijmegen

Ga je een avondje dansen en drankjes doen bij de Drie Gezusters in Nijmegen? Schrik dan niet. Het ligt niet aan de alcohol dat de tent begint te draaien, maar de bar draait. Nijmegen staat bekend als een gezellige studentenstad en dat is voelbaar bij de Drie Gezusters. Elke donderdag, vrijdag en zaterdag is het hier een groot studentenfeest. De Drie Gezusters heeft drie area’s, waardoor er altijd wel ergens jouw favoriete muziek gedraaid wordt. Dans en zing mee met hits, classics, disco 00’s & houseplaten. Gek op tech- en housemuziek? Neem dan een kijkje in de The Basement. Gek op Nederlandse meezingers? Hos dan bij Heidi’s Skihut op de beste Après Ski knallers en feestmuziek.

Meer op Instagram

Villa Thalia - Rotterdam

In Rotterdam is Villa Thalia een bezoekje waard. Vroeger zat hier de bekende bioscoop Thalia en dat zie je nog steeds terug in deze vette club. Villa Thalia is de eerste uitgaansgelegenheid in Nederland met 360 graden projecties, vliegmachines en entertainment. Begin met het genieten van de dinnershow en blijf de nacht dansen. Villa Thalia is van donderdag t/m zaterdag een verrassende club, waar je je ogen uitkijkt. De club is niet alleen een hele belevenis, het ligt ook op een top locatie. Twee minuten lopen vanaf Metro Stadhuis en de tram. Vanaf Rotterdam Centraal is het minder dan tien minuten lopen.

Meer op Instagram

PAARD - Den Haag

De Haagse poptempel PAARD is een begrip in Den Haag sinds 1972. Dat iedereen welkom is blijkt uit het brede en gevarieerde programma. Je hoort hier alle muziek voorbijkomen, zoals pop, rock, dance, hiphop en blues. PAARD bestaat uit een grote zaal waar 1100 mensen genieten van goede muziek, een kleine zaal voor 350 mensen en dan heb je ook nog het Paardcafé. Hier is plaats voor 200 muziekliefhebbers. Bij het Paardcafé dans je op goede muziek, gedraaid door een dj of op goede livemuziek. Neem zeker eens een kijkje in de agenda van PAARD en plan een gezellig avondje weg met jouw vrienden.

Meer op Instagram

Munch - Rotterdam

Zin in een avondje dansen en plezier in Rotterdam? Bij Club Munch ben je aan het juiste adres. Dans hier op hits van nu, maar ook uit 2016, met je vrienden maar ook met bekende influencers. De kans dat je aan het dansen bent met de vriendengroep van YouTuber Gio Latooy is erg groot. Op de gezellige zaterdagavond draaien ze een huisgemaakte blend van 90’s R&B, HipHop, Disco, Classics en Pophits. Als deze dj er niet voor zorgt dat jouw voetjes van de vloer af gaan, wie dan wel?

Meer op Instagram

Oliva - Amsterdam 

Op het levende Rembrandtplein zit de gezellige club Oliva. Je danst hier niet alleen tot de vroege uurtjes, maar je eet hier ook een goede bodem voor de nacht. Bij Bar Chimi geniet je van heerlijke gerechten met bijpassende wijnen. Op donderdag, vrijdag en zaterdag worden de zalen van Oliva omgetoverd tot gezellige bars waar je geniet van shared dining gerechten. De gasten beginnen vaak tijdens het eten al rond de tafels te dansen en zo verandert het restaurant langzaam in een club. Ga je eten bij het restaurant? Dan hoef je geen kaartje te kopen voor de club. Nog een reden om eerst lekker te genieten bij Bar Chimi.

Meer op Instagram

Complex - Maastricht

Ben je niet zo fan van meezingers en popmuziek en mag het van jou allemaal wat harder? Ga dan feesten bij Complex in Maastricht. Voor een goed techno feest ben je bij Complex aan het juiste adres. Ze hebben niet alleen top geluid, maar ook een indrukwekkende lichtshow. Ben je in de hoofdstad van Limburg? Maak dan zeker een dansje bij Complex.

Meer op Instagram