Cute! Primeur: binnenkort kun je koala's bekijken in Ouwehands Dierenpark

Vrije tijd door Jennifer

Momenteel moet je nog helemaal naar Australië afreizen om schattige koala's te zien. Maar binnenkort is dat niet meer het geval! Ouwehands Dierenpark heeft namelijk een primeur. Zij mogen als eerste dierentuin en überhaupt locatie in Nederland koala's ontvangen. Enne: de verhuizing van de in totaal drie koala's vindt al dit jaar plaats. Aww!

Eerste koala's in Nederland

Tot nu toe zijn in Nederland geen koala's te vinden. Dit komt doordat wij nergens Eucalyptusbomen hebben, iets wat koala's wel nodig hebben. Ze zouden dus binnen no time sterven en dat willen we natuurlijk niet. Al is het stiekem wel jammer, want koala's zijn net als de Australische kangoeroe en wallaby superschattige dieren. Alleen is een reisje naar Australië voor Nederlanders wel een flinke klus én grote uitgave. Maar goed nieuws voor alle fans van in dit geval koala's: het lieve diertje komt naar Nederland! OMG, wát? Ouwehands Dierenpark heeft de primeur te pakken en mag binnenkort in totaal drie koala's ontvangen. Zo cute!

Ouwehands Dierenpark

De koala's, twee mannetjes en een vrouwtje, komen overigens niet uit Australië, maar uit de Verenigde Staten. Ze verhuizen vanuit een dierenpark in San Diego naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Het Nederlandse dierenpark hoopt later nog meer koala's te krijgen uit Australië. Ze hebben inmiddels natuurlijk al een speciale verblijfplaats voor koala's. In het verblijf worden onder andere verwarmde klimbomen geplaatst. Echter weet het dierenpark nog niet zeker of de koala's hier daadwerkelijk gebruik van zullen maken. Naast koala's komen er trouwens ook wallaby's. Oeh!

Ouwehands Dierenpark zegt ook dat ze een bijdrage zullen leveren aan een speciaal Europees fokprogramma. De koala is een bedreigd diersoort. Zo is in Australië het aantal koala's helaas erg verminderd door bosbranden, overstromingen, maar ook ontbossing en uitdroging door het veranderde klimaat. Met het fokprogramma hopen ze het diersoort in stand te houden.

Wanneer te bezoeken?

De drie koala's komen dus dit jaar al aan in Nederland. Vanaf april wonen de koala's officieel in Ouwehands Dierenpark. Wel blijven ze na aankomst nog een tijdje in quarantaine. Vervolgens kun je vanaf 25 april de koala's én wallaby's bezoeken in Ouwehands Dierenpark.

Lees ook: Onderzoek: we vinden huisdieren belangrijker dan een partner