MAFS-kijkers niet gecharmeerd van 'kille' Malou tijdens koppelsdiner: "geen greintje respect"

Media door Jennifer

Het is geen verrassing, dat Malou en Sarath het experiment van Married At First Sight niet hebben gehaald. In het begin heeft de match meteen al scheurtjes en gebreken. Ze hebben vervolgens ook zeker leuke momenten beleefd, maar de zsa zsa zsu - zoals Malou het zegt - komt nooit voorbij. Toch gaan ze allebei nog naar het koppelsdiner voor een "positieve afsluiting", alleen wordt het helaas meer een "explosieve afsluiting". Ouch...

Malou en Sarath in Married At First Sight

De match tussen Malou en Sarath in Married At First Sight was van begin af aan gedoemd te mislukken. Destijds waren veel kijkers op social media meteen al kritisch op het koppel. Zij kregen snel het gevoel dat Malou nooit aantrekkingskracht zou gaan voelen. En wat blijkt? Malou voelt zich vlak voor het koppelsdiner nog steeds niet aangetrokken tot Sarath. Dit tot lichte teleurstelling van Sarath, die toch wel voor langere tijd verliefd is geweest op Malou. "Het is heel anders gelopen dan ik had gedacht," reflecteert hij vlak voor het koppelsdiner met presentator Carlo Boszhard. De momenten met haar noemt hij "oprecht" leuk. Iets wat we ook zagen tijdens de huwelijksreis bijvoorbeeld, toen ze op bezoek gingen bij de kerstman. Het innerlijke kind kwam helemaal naar boven bij Malou en Sarath door Santa Claus. Alleen blijkt dit niet genoeg voor een geslaagde match, want de deur is inmiddels gesloten. Nou ja, bij Malou is de deur helemaal gesloten. Bij Sarath nog niet volledig. Hij zegt dat zijn deur alleen dicht is, maar niet helemaal op slot. "Van mijn kant kan 'ie open," zegt hij.

Lees ook: MAFS-kijkers kijken vol verbazing naar 'schoolreisje' Malou en Sarath: "waar kijk ik naar?"

Té veel druk

Toch hebben Malou en Sarath na de huwelijksreis een week lang geen enkel contact. Dat terwijl ze zich wel vol in de honeymoon hebben gegooid. Op beeld kwam het allemaal leuk over, maar kennelijk was er toch sprake van een sprankeltje schijn. Sarath vindt het wel jammer, dat hij niets meer heeft gehoord van Malou. "Mijn hart doet wel echt pijn," geeft hij toe. "Zo hoeft het niet."

Malou had echter zo haar redenen hiervoor. Volgens haar gooide Sarath te snel al zijn emoties en persoonlijke verhalen eruit. "Verlatingsangst en 'ik weet niet wat ik zonder jou in mijn leven moet'," noemt Malou als voorbeelden. "Dat ik denk: kerel! Ho, ho, ho, ho, we kennen elkaar net twee dagen. Wat zijn dat voor heftige uitspraken?" Sarath zou in té snel veel druk hebben gelegd op hun relatie. Dat schrok Malou nogal af, waarbij nog niet eens sprake was van aantrekkingskracht en de zogeheten zsa zsa zsu.

Afstand tijdens koppelsdiner

Malou is Sarath duidelijk zat. Tijdens het reflectiemoment met Carlo zegt ze ook ijskoud: "Hij heeft me voor de bus gegooid." Volgens Malou zou Sarath op een ochtend gigantisch te keer zijn gegaan tegen haar. Hij zou haar boos gezegd hebben, dat ze hem het experiment ontneemt. In het gesprek met Carlo zegt Sarath vervolgens inderdaad: "Ik heb dingen gezegd, waarvan ik achteraf spijt had." Hij zei in een boze bui, dat de makers beter een andere vrouw konden laten invliegen. Maar dat betreurt hij zich nu dus. "Dat is niet netjes, dat is niet goed. Daar ben ik me nu van bewust," aldus Sarath. Desondanks wil Malou niets meer van hem weten. Ze kan ook geen positieve dingen meer opnoemen over haar tijd met Sarath. Wel komen ze allebei naar het koppelsdiner. Mogelijk komt dit in het geval van Malou door haar moeder Sisca, die meteen zegt dat het wel een goed idee is. "Om het af te sluiten," zegt zij. Helaas voor Sarath heeft Malou heeft echter direct een kille boodschap voor hem. Hoewel ze eerst zegt dat ze het "positief wil eindigen", blijkt ze toch een gigantisch schild te dragen. Ze wil ook niet tegenover hem zitten. "Dat is echt een gepasseerd station," zegt ze. Ouch...

"Geen respect"

Het koppelsdiner wordt voor Malou en Sarath daardoor enorm awkward. Bij Malou lijkt ook totaal geen sprake van een "positieve afsluiting". Als je zo ver van elkaar afzit, kan je nou niet bepaald een goed gesprek houden. De Married At First Sight-experts, die meekijken vanuit een hokje met camera's, schrikken ook van het gedrag. "Heel heftig om te zien," reageert relatiecoach Anne Campagne. De kijkers op socialmediakanaal X zijn ook niet te spreken over het gedrag van Malou. "Dit is koud van Malou," reageert iemand bijvoorbeeld, terwijl een ander zegt: "Het lijkt tot nu toe meer een explosieve afsluiting." Nog een andere Married At First Sight-kijker haalt aan dat Malou geen respect heeft voor Sarath. Daarnaast reageert iemand ook: "Dus Malou komt speciaal naar het koppelsdiner om helemaal aan de andere kant van de ruimte kutopmerkingen te maken over Sarath?"

De vergelijking met Anneke, mede-kandidaat uit Married At First Sight, wordt overigens ook snel gemaakt. Zij kreeg eerder al flink wat kritiek over zich heen door haar gedrag binnen het huwelijk met Dirk. Geen wonder dat Malou en Sarath elkaar later een onvoldoende geven. Zo krijgt Malou van Sarath een 5, wat volgens hem "niet zo negatief is als dat het lijkt". Iets wat wellicht wel klopt, want Malou geeft hem gewoon een dikke 4. "Ja, ik kan wel beginnen met een 1, een 2 of een 3, maar dat is niet eerlijk," zegt ze. Ze begrijpt de match, maar weet ook meteen dat het geen goede match is. "Het ging van links naar rechts, van links naar rechts. Daar heb ik mentaal ook een klap van gehad," legt ze uit. Hopelijk voelen ze zich snel allebei beter.

Lees ook: Married At First Sight-kijkers kritisch op experts door mismatch Malou en Sarath: "het moet stoppen"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland