Married At First Sight-kijkers kritisch op experts door mismatch Malou en Sarath: "het moet stoppen"

Media door Jennifer

Nu Married At First Sight al wat langer op de buis te zien is, lijken tv-kijkers kritischer te worden. Vooral bij Malou en Sarath vinden een hoop kijkers op social media er wat van. Vooral de experts krijgen het te verduren, doordat ze volgens kijkers te veel pushen. Wat de kijkers betreft zegt Malou's eerlijke gesprek over haar gevoelens genoeg: het zit er niet in!

Malou en Sarath in Married At First Sight

De experts van Married At First Sight doen ook dit seizoen hun best om goede koppels te vormen. Het lijkt aardig gelukt bij Jeppe en Jantine en Kim en David. Bij hen vliegen de vonken wel ervanaf. Helaas is dat totaal niet het geval bij Malou en Sarath, waar kijkers al vanaf de eerste aflevering kritisch op zijn. Zij hebben binnen no time een slecht gevoel over dit koppel en verwachten een totale mismatch. Toch houden de experts goed vast aan hun geloof in het stel. Wel krijgen zowel Malou als Sarath natuurlijk van tevoren een goed gesprek over eventuele valkuilen. Zo wordt Sarath altijd snel verliefd en slaat Malou gauw de deur achter zich dicht. Dit zien we ook in de situaties na de bruiloft.

Geen gevoelens bij Malou

Sarath is inderdaad vrij snel onder de indruk van Malou. Alleen voelt Malou aan het begin van de huwelijksreis nog geen aantrekkingskracht, en dat maakt haar direct onzeker over hun toekomst. Eigenlijk zou ze niet meteen de deur achter zich dichttrekken. Toch gaat ze wel meteen op de eerste dag van de huwelijksreis een serieus gesprek aan. Ze vraagt nogmaals om wat meer ruimte. "Het gaat me te snel," legt ze uit. Ze merkt hoe gek hij al is op haar. Ze vindt hem ook heel lief en respectvol, maar: "Ik voel het niet. En dat vind ik zo vervelend, omdat jij dat wel bij mij hebt." Het liefst gaat ze mee in zijn energie. Alleen krijgt ze het nu vooral benauwd. Hij kan het wel waarderen, dat ze haar eerlijke emoties laat zien. "Dat zegt zoveel moois over jou," zegt hij.

Kritiek op experts

Voor Malou en Sarath voelt het eerlijke gesprek over Malou's gevoelens niet als een einde van hun huwelijk. Ze gaan ook allebei in gesprek met één van de experts, relatiecoach Anne Campagne. Wel is Malou erg onzeker, doordat zij het beeld nog niet helemaal ziet. In gesprek met een vriendin hoort ze vervolgens ook, "dat ze het vaak te ver laat doorgaan". Nog voor ze in gesprek gaan met de expert, vertelt Malou nogmaals eerlijk tegen Sarath dat ze het niet voelt. "Dat vuurtje gaat niet wakkeren," aldus Malou. Sarath heeft het er moeilijk mee. "Ik ben hier naartoe gekomen met de wetenschap, dat juist de wetenschap een perfecte match vindt," zegt hij in tranen voor de camera. Hij probeert daarom te genieten van alles, maar dat lukt nu niet. "Dat had ik mezelf niet gegund."

Malou wil niet iets faken en de gevoelige Sarath uiteindelijk kwetsen. Kijkers op socialmediakanaal X sluiten zich massaal achter haar en vinden dat het hier moet stoppen. Ze zijn daarbij ook kritisch op de experts, die volgens hen het koppel te veel pushen. "Het moet stoppen en niet onnodig leed veroorzaken," schrijft iemand. Een ander denkt dat het beter is, als Malou en Sarath afzonderlijk van elkaar hulp krijgen. Alleen dan niet van de experts uit Married At First Sight.

Lees ook: Married At First Sight-kijkers lachen zich rot om Malou en Sarath: "dweil mij maar op"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland