Na cancelen theatertour is Gordon nu ook weg van Instagram: "was te veel voor hem"

Celebs door Jennifer

Even lijkt het weer de goede kant op te gaan met Gordon, nu hij net een nieuw album heeft uitgebracht. Alleen krijgt hij vervolgens bakken vol negatieve comments over zich heen. Hoewel hij heus wel tegen wat kritiek kan, wordt het hem nu tóch te veel. Zo heeft hij na het cancelen van zijn theatertour, nu ook zichzelf (tijdelijk) verwijdert van Instagram.

Gordon heeft (tijdelijk) Instagram verwijderd

Na een heftig jaar dat hij zelf het 'zwartste jaar uit zijn leven' noemt, lijkt het in 2024 even de goede kant op te gaan met Gordon. Alleen krijgt de zanger het toch zwaar te verduren, wanneer hij zijn nieuwe album Album van mijn Leven uitbrengt. Sinds hij weer terug is in de muziekbusiness, krijgt hij namelijk voortdurend kritiek op onder andere een 'vals optreden' tijdens de albumpresentatie. Eerder reageerde hij hier al op met het feit, dat hij best tegen wat negatief commentaar kan. Hij maakt immers zelf ook vaak genoeg grappen over anderen. Toch gaf hij destijds bij Sophie & Jeroen al aan, dat de kritiek hem zeker wel wat deed. Het deed zelfs een beetje pijn, aldus Gordon. Zo was hij tijdens dat ene 'valse' optreden naar eigen zeggen erg emotioneel door het liedje, waardoor de emoties nogal op zijn stem sloegen.

Toch blijven de reacties kennelijk hard, want sinds donderdagavond is Gordon plotseling verdwenen van Instagram. Dat is niet de eerste keer, dus mogelijk is het niet voor altijd. Maar hij heeft momenteel dus wel (even) zijn account verwijderd op het socialmediakanaal. Dit naar aanleiding van de mogelijk toenemende kritiek na het annuleren van zijn theatertour.

Theatertour gecanceld

In eerste instantie zou Gordon in juni 2024 langs negen theaters in Nederland gaan. Hij zou dan starten in Heerlen en vervolgens verder reizen naar Zwolle, Breda, Rotterdam, Groningen, Apeldoorn, Leeuwarden, Utrecht en uiteindelijk hometown Amsterdam. Alleen is de theatertour nu dus gecanceld. "Het is niet heel leuk om promo te blijven maken als zoiets afgezeken wordt," vertelt zijn manager daarover aan RTL Boulevard. Natuurlijk laat hij de mensen, die al een kaartje hebben gekocht, niet stikken. Gordon is hen juist dankbaar "voor het vertrouwen en de support", dat ze zo snel een ticket hebben gescoord. De theaters zullen contact opnemen met de desbetreffende mensen. Of de theatertour van Gordon ooit nog wordt hervat, is momenteel onduidelijk.

Ondertussen is Gordon weer even in de luwte verdwenen en dus zelfs weg van Instagram. Normaal heeft hij best een 'olifantenhuid', maar in dit geval lukt het hem niet om met de kritiek om te gaan. "Het was echt te veel voor hem. Alles bij elkaar," legt zijn manager uit. "Het is in overleg met ons gedaan, dus niet in een opwelling."

Reactie van Gerard Joling

Hij krijgt overigens wel bijvangst van zijn oude tv-buddy Gerard Joling, die eigenlijk niets meer zou zeggen over Gordon. Toch wil hij op donderdagavond bij Vandaag Inside wel even reageren op het cancelen van de theatertour. Zo noemt hij het "zielig voor iedereen", dat de tour niet doorgaat. "Dit is natuurlijk altijd heel vervelend. Denk aan de muzikanten, denk aan de strijkers, de blazers, de backing vocals," legt hij uit. "Die mensen zijn allemaal ingepland voor al die maanden." Voor alle betrokkenen is het logischerwijs "hartstikke zuur dat dit soort dingen gebeuren", aldus Gerard.

Lees ook: Gordon over kritiek en grappen van Vandaag Inside op nieuw album: "doet gewoon pijn"