Maxime Meiland heeft vertrouwen in smaadzaak rondom biografie: "goed gevoel"

Celebs door Jennifer

Het is even een lastige tijd voor realityster Maxime Meiland. Momenteel is ze namelijk verwikkeld in een rechtszaak met de man, die haar zou hebben verkracht. Dat blijkt uit haar biografie, alleen noemt de man in kwestie het geen verkrachting. Daarom deed hij aangifte wegens smaad en laster. Vandaag is deze smaadzaak en Maxime heeft er wel vertrouwen in. Misschien mede door het onderzoek, wat zojuist is gestart door het OM, naar de vermeende verkrachter.

Smaadzaak Maxime Meiland

De feestdagen werden vorig jaar voor Maxime Meiland ruw verstoord door een aangifte van de 'ex-bajesklant' uit haar biografie. In haar boek Maxime – Misbruikt, ontspoord en nu… gelukkig! vertelt de realityster uit Chateau Meiland dat ze op haar vijftiende is verkracht door deze 'ex-bajesklant'. Alleen vindt de man in kwestie, dat dit verhaal heel anders in elkaar zit. Daarom deed hij eind 2023 aangifte tegen Maxime wegens smaad en laster. In de smaadzaak, die vandaag plaatsvindt achter gesloten deuren, eist de man een rectificatie en een bedrag van minstens 90.000 euro voor materiële en immateriële schade.

Verkrachting: wel of niet?

De zogenoemde 'ex-bajesklant' vindt namelijk dat hij verkeerd is neergezet in het boek. Er was inderdaad sprake van seks met Maxime, alleen was dit volgens hem uit vrije wil, aldus de man in een oud interview met Story. De anekdotes in het boek gaan dus wel over hem, dat is ook duidelijk. Alleen zou hij juist het 'groentje' zijn en Maxime degene met meer ervaring met seks. "In haar boek zegt ze niet dat die jongens ons betrapten en met eigen ogen zagen dat het seks uit vrije wil was," vertelde hij. "Ze zat bovenop me, dat was geen verkrachtingssituatie."

Toch houdt Maxime vol dat er wél sprake is van verkrachting. Ze heeft ook een verklaring van haar psycholoog, waarin staat dat zij in 2014 is behandeld voor klachten van een post­trau­ma­ti­sche stress­stoor­nis (PTSS). Hiermee wil men bewijzen, dat Maxime daadwerkelijk de traumatische situatie heeft meegemaakt.

Onderzoek naar 'ex-bajesklant'

Ondertussen is ook een onderzoek gestart door het Openbaar Ministerie (OM) naar de man, die door Maxime wordt beschuldigd van verkrachting. Zij zou trouwens niet het enige slachtoffer zijn van de man. Zo schrijft Maxime in haar autobiografie ook over een ander slachtoffer. Zij heeft nog geen aangifte gedaan.

Maxime wordt in ieder geval goed gesteund, ook door haar vader Martien, moeder Erica en man Leroy. Voorafgaand aan de rechtszaak wandelt ze hand in hand met haar lover richting de ingang van de rechtbank. Hier vertelt ze RTL Boulevard, dat ze zelf in ieder geval vertrouwen heeft in de smaadzaak. Over het lopende onderzoek kan ze logischerwijs niets zeggen. Wel gaat ze met een "goed gevoel" naar binnen. Ze voelt zich naar eigen zeggen ook niet nerveus. "We hebben goed geslapen, hè," zegt ze, waaraan haar man nog even toevoegt: "Heel goed geslapen."

De uitspraak van de smaadzaak volgt naar verwachting binnen twee weken.

Lees ook: Maxime Meiland op 15e verkracht door ex-gevangene: "zag het niet meer zitten"