Haartrend van nu: mermaid waves

Haar door Anne-Fleur

Zendaya is de queen van hordes aan toffe trends. En waar we de actrice nu veel mee zien lopen (en eigenlijk ook heel Pinterest en TikTok) is dé haartrend van dit moment: chique mermaid waves. De haarstijl waarbij je mooie lokken er zo uitzien alsof je net uit de zee bent komen lopen, like a mermaid. Met droog haar wel. No worries. 

Lees ook: Middenscheiding: bij deze gezichtsvormen staat het wel (en niet)

Dit zijn mermaid waves

Mermaid waves lijken een beetje op beach waves, alleen zijn deze zeemeermin golven op een iets andere en 'nettere' manier gestyled. Grote sterren zoals Zendaya, Olivia Rodrigo en Lizzo zijn mega fan en zijn dan ook regelmatig te zien met deze stijl. 

De tekst gaat verder onder de posts.

Zo maak je makkelijk mermaid waves

Lucky for us, zijn mermaid waves heel makkelijk te maken. Het enige wat je nodig hebt is enigzins lang haar, en een stijltang of waves iron (met drie van die tangen). Daarnaast kun je ook een single krultang gebruiken. Je kunt het met je korte coupe natuurlijk ook proberen, maar dan heb je de kans dat de waves wat sneller uitzakken. 

Met je waves krultang is het natuurlijk helemaal makkelijk, omdat je daar alleen maar je haar tussen moet leggen totdat er golvende haren ontstaan. Ook met de stijltang is het eigenlijk heel easy. Je begint een paar centimeter vanaf de hoofdhuid en krult dan het haar van de ene naar de andere kant op. Let er hierbij op dat je je haar niet naar beneden slide. Je houdt de tang dicht op je haar, dan open je het en ga je verder naar beneden. 

Check hier de tutorials!

@jenatkinhair whats your go-to 🌊? #flatironwaves #beachwaves #mermaidwaves #hairtutorial ♬ Back Pocket - Vulfpeck
@jae.rojas Mermaid Waves 🌊 #hair #hairtransformation #mermaidwaves #HelloFall #hairchange #jaeebeauty ♬ Pussy Fairy (OTW) Cover - MsVonnab

Lees ook: Say what? De octopus haartrend geeft je haar een upgrade

Beeld: Brunopress, Instagram