Middenscheiding: bij deze gezichtsvormen staat het wel (en niet)

Haar door Anne-Fleur

Toe aan een compleet nieuwe look, maar te bang om al je haren te laten verknippen? Good news, want met alleen het veranderen van je scheiding kun je al een totaal ander mens worden (handig). Toch staat de ene scheiding mooier dan de ander en dat heeft alles te maken met wat jouw gezichtsvorm is. We hebben alle type gezichten voor je op een rijtje gezet én de do's and don'ts van een middenscheiding. 

Lees ook: Hoe je een pony moet stijlen en onderhouden

Bij deze gezichtsvormen staat een middenscheiding mooi

Langwerpig/rechthoekig

Mensen met een langwerpig of rechthoekig hoofd hebben vaak een iets groter voorhoofd. Een pony of curtain bangs staan super mooi bij jouw gezichtsvorm en automatisch komt daar dus een toffe middenscheiding bij kijken. 

Hartvormig

Hartvormige gezichten hebben vaak hoge jukbeenderen. In het midden van je gezicht kan je vaak ook echt de punt van een hartje zien en dat is waar een middenscheiding heel mooi bij staat. Het past helemaal bij je gezicht en sluit mooi aan bij de rest. 

Ovaal

Lucky you als je een ovaalvormig gezicht hebt. Bij deze gezichtsvorm kun je namelijk élke haarstijl en scheiding doen. Heb je een iets langwerpiger ovaal gezicht, dan kun je beter een zijscheiding doen. Anyways, een ovaalvormig gezicht is heel makkelijk en je kunt er van alles mee. 

Rond

Ronde gezichtjes zijn de schattigste gezichtjes. It is what it is. Maar soms is het kiezen van de juiste scheiding een beetje lastig. Lang haar is in ieder geval een go voor jouw gezichtsvorm en de perfecte scheiding? Dat is inderdaad een middenscheiding. Heb je wat korter haar, dan zouden we juist géén middenscheiding aanraden. 

Bij deze gezichtsvormen kun je beter geen middenscheiding doen

Diamant

Diamantvormige gezichten hebben vaak een hele uitgesproken uitstraling. Hoge jukbeenderen en een wat langere kin. En no-go voor dit type gezicht is dan ook echt de middenscheiding. Dit zorgt er namelijk voor dat je een harde uitstraling hebt en dat wil je natuurlijk niet. Een zijscheiding is voor deze gezichtsvorm toch echt het best. 

Vierkant

Fun fact: mensen met een vierkant gezicht blijken vaak het meest fotogeniek te zijn. Hello, Angelina Jolie lookalike. Anyways, ook vierkante gezichtsvormen kunnen soms wat hard lijken en al helemaal met een middenscheiding. Dat maakt het allemaal iets te netjes en te recht toe, recht aan. Ook hierbij kun je beter een scheiding ergens aan de zijkanten doen. 

Lees ook: 5 dingen die je nooit met nat haar moet doen