Welke bril past bij jouw gezichtsvorm?

Mode & trends door Kimberly
Een bril is anno 2014 niet alleen functioneel, maar ook een ware modemusthave. Maar hoe draag je zo’n kekke kijker op een fashionable manier? En welke bril past bij jouw gezichtsvorm? 

Ben jij een trouwe lenzendrager? Laat je lenzen een dagje in hun doosje dobberen en kies voor een bril. Een bril is tegenwoordig een onmisbaar modeaccessoire, óók voor de niet-lenzen-dragers. De vraag is alleen: welke moet je kiezen? Welk montuur past bij jouw gezichtsvorm en welk merk biedt een prettig prijsje? Ken je het merk Vogue? Eva Mendes schittert in de nieuwe campagne met de mooiste pareltjes. Bovendien verkoopt het brillenmerk brillen met fijne prijskaartjes! Al vanaf € 139 heb jij een correctiemontuur gescoord, dus stap gerust eens bij de opticiens naar binnen en zie hoe je met een bril een look compleet anders kunt maken. 

 
Welke bril past bij jouw gezichtsvorm?
Maar, voordat het zover is, is het fijn om te weten welk montuur het beste bij jouw gezichtsvorm past. Want mrs. Mendes mag misschien wel gezegend zijn met een brillenhoofd waar élke bril mooi bij staat, maar wij moeten toch eerst wat research doen willen we weten welk montuur het mooiste staat. Daarom hebben we de verschillende vormen met bijbehorende brillen op een rijtje gezet. 

Vierkant gezicht
Heb jij uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en een hoekige kaak? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een vierkant gezicht. Aan te raden is een bril met ronde en ovale vormen, deze verzachten de ietwat hardere trekken van jouw gezichtsvorm. Kies liever niet voor een vierkante bril, dit zal de hardere trekken juist doen versterken. 
Celebs met dezelfde gezichtsvorm: Cameron Diaz
 
Rond gezicht 
Als je een rond gezicht hebt, heb je een vol gezicht waarbij de lengte en breedte ongeveer hetzelfde zijn. Je hebt zowel een ronde kin als haarlijn, en je gezicht is op zijn breedst bij de wangen. Ook bij een ronde gezichtsvorm kun je het beste kiezen voor een montuur wat contrasteert. Kies dus in plaats van een ronde, een hoekige bril. Het liefst eentje die smal is. Hierdoor lijkt je gezicht wat langer en smaller. 
Celebs met dezelfde gezichtsvorm: Emma Stone, Kelly Clarkson 


Hartvormig gezicht
Jij hebt een breder voorhoofd en je kin is opvallend scherper dan de rest van je gezicht. Het breedste punt van je gezicht bevindt zich ongeveer op dezelfde hoogte als je oren. Klopt deze beschrijving bij jou? Dan heb jij een hartvormig gezicht. Kies in dat geval voor een piloten- of randloze bril. Geen fan van de randloze bril? Kies er dan eentje met een heel fijn montuur.
Celebs met dezelfde gezichtsvorm: Victoria Beckham, Katie Holmes
 
Langwerpig gezicht
Als je een langwerpig gezicht hebt, heb je een lang en smal gezicht. De breedte bij het voorhoofd is ongeveer even breed als bij de jukbeenderen. Bij deze vorm staat een ronde of vierkante bril het mooist. Deze vormen zorgen ervoor dat jouw gezicht korter lijkt. Ben jij een lady met lef? Ga dan voor een groter montuur, het zal je goed staan! 
Celebs met dezelfde gezichtsvorm: Sarah Jessica Parker

Ovaal gezicht
Heb jij een ovaal gezicht? Dan ben jij een lucky bastard. Deze vorm wordt beschouwd als de ideale vorm! Bij de ovale gezichtsvorm is de kaaklijn een ietsepietsie nauwer dan de breedte van je gezicht ter hoogte van je slapen. De jukbeenderen zijn het breedste punt van je gelaat en de kaaklijn is afgerond. Deze vorm is meestal symmetrisch en combineert met de meeste monturen. Lucky you!
Celebs met dezelfde gezichtsvorm: Kate Hudson, Jennifer Lopez

 
Diamantvormig gezicht 
Heb jij brede jukbeenderen maar daarentegen een smal voorhoofd en een ietwat smallere kin? Dan heb jij een diamantvormig gezicht. Bij deze vorm staat een ovaal montuur het mooist bij je. Ook een glasbril zonder rand wordt aangeraden. You'll steal the show
Celebs met dezelfde gezichtsvorm: Reese Witherspoon

Benieuwd naar de nieuwe collectie correctiemonturen van Vogue? Neem online een kijkje bij de collectie en zoek in de store locator bij welke opticiën de monturen te koop zijn!


Wat is jouw gezichtsvorm? En welke bril is jouw favoriet?