Say what? De octopus haartrend geeft je haar een upgrade

Haar door Jennifer

Je had eerder de octopus bun, maar nu gaat iedereen helemaal los op de octopus laagjes. De octopus haartrend lijkt een beetje op het populaire ‘Rachel’-kapsel, een personage uit de 90s serie Friends, maar meer edgy en anno 2022.

octopus haartrend kapsel

Lees ook: Deze vreselijke Y2K-trends mogen nooit terugkomen

Octopus haartrend

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, maar nu al is er een haartrend ontstaan. En waar ontstaan trends tegenwoordig? Juist, op TikTok natuurlijk (en Instagram). De octopus haartrend is een laagjeskapsel, waarbij je haar vaak kort tot halflang is. Aan de bovenkant heb je kortere laagjes met daaronder dunne, langere lokken. Door de korte laagjes op je hoofd krijg je meer volume. De laagjes onderin je kapsel zijn de ‘octopus tentakels’, vandaar de octopus haartrend. Vorig jaar had je het shaggy mullet kapsel, dat mensen toen in no time bij zichzelf knipte. De octopus haartrend is eigenlijk een upgrade van deze haarstijl.

Billie Eilish

De octopus haartrend begon ooit in Japan en Korea, maar is inmiddels dus ook populair in het westen. En de haarstijl heeft niet alleen fans op TikTok en Instagram, maar ook onder de celebs. Check bijvoorbeeld hoe Billie Eilish de octopus haartrend rockt! 

Perfect voor (licht) golvend haar

Het wilde kapsel past het beste bij mensen, die al (licht) golvend haar hebben. Hierdoor krijg je namelijk extra goede tentakels, dankzij de krullen aan het uiteinde van je haar. Heb je veel krullen of heel steil haar? Dan komt de octopus trend waarschijnlijk niet heel goed uit.

Lees ook: Dit is dus hoe vaak je je haar echt moet wassen tijdens een douchebeurt

Beeld: Getty Images | Bron: JAN