Alles wat je moet weten als je misschien een pony wilt

Haar door Miranda

Als vrouw moet je eens in je leven de grote sprong wagen: een pony nemen. Pony’s zijn op dit moment helemaal in: het was zelfs dé haartrend voor de herfst van 2017. Toch zijn de meningen over pony’s nogal verdeeld - de een vindt het hot en de ander een absolute not. Maar hoe zorg je voor dé perfecte pony-look? Wat voor pony past er bij jouw gezicht? En wat voor verschillende pony’s zijn er eigenlijk? 

Lees ook: Zelf je pony knippen: zo doe je dat

Alles over pony's!

Er bestaan natuurlijk veel verschillende manieren om een pony te dragen. Toch zien we bepaalde stijlen steeds weer terugkomen. Om je te inspireren hebben we deze voor je op een rijtje gezet.

Baby bangs

Hip is het zeker. Met name op catwalks zie je deze look veel. Omdat de pony zo kort is, staat het erg stoer. Met name wanneer jij een rond gezicht hebt. Doordat deze pony mooi gevormd is, komt je gezicht het beste uit. Tip: zorg er wel voor dat het ‘dik’ geknipt wordt (laat het dus niet uitdunnen). Pony’s kunnen een gezicht namelijk nog voller laten lijken, dus goed knippen is erg belangrijk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door MARISA MITCHELL ✂️ (@marisacuts) op

Rafelige pony

Hiermee bedoelen we: een korte, ongelijke pony die - op zorgvuldige wijze – wild is geknipt. Voor een extra nonchalant effect kun je wat Dry Wax op je pony spuiten. Het verstevigt het haar en geeft het meer volume, zonder het hard te maken. Deze pony past perfect bij een smal gezicht: het zorgt namelijk voor wat meer vorm. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NADYA•EASTMOND (@hairbynadja) op

Lang met verschillende lengtes

Dit is een haartrend die we de laatste tijd steeds meer zien. Een pony als deze is super vrouwelijk en stijlvol. Wanneer je een ovaal gezicht hebt, zorgt deze pony ervoor dat je gezicht beter uit komt. Dit komt doordat de pony iets korter is tussen de wenkbrauwen en je wimpers, en het langer is langs de zijkant. Je kunt er zelf voor kiezen of je de pony recht draagt of opzij.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jourdan Dunn (@jourdandunn) op

De krulligere pony

Wanneer je dacht dat je met jouw krullerige bos geen pony kon hebben… dan heb je het mis. Deze kapsels bewijzen dat het heel mooi staat. Het heeft een heel dromerig en sprookjesachtig effect. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Úrsula Corberó 🐣 (@ursulolita) op

Schuine pony

De schuine pony kennen we waarschijnlijk allemaal wel: stijlvol en chique. Vooral met een smal voorhoofd zal deze pony je geweldig staan, want je een uitgesprokener en sterker gezicht. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Hannah Simone (@therealhannahsimone) op

Lees ook: Wat is beter: je haar 's ochtends of 's avonds wassen?

Redenen om een pony te nemen

De meeste vrouwen nemen geen pony omdat ze het irritant vinden met de wind of omdat het ’s ochtends meer tijd kost om je haar te doen. Daarom nu de vraag: waarom zou je eigenlijk een pony nemen?

  • Het laat je vaak jonger lijken
  • De focus ligt meer op je ogen (jackpot wanneer je mooie ogen hebt!)
  • Het ziet er verzorgd uit
  • Wenkbrauwen epileren? Lekker uitstellen! Je ziet het toch nauwelijks.
  • Het kan een groot voorhoofd minder groot doen lijken
  • Het kan acne op je voorhoofd verbergen

Een leuke tip: mocht je je nou afvragen of een pony bij je staat, is er een makkelijke manier om dit te testen:

Mocht je helemaal verkocht zijn door pony’s, en er zelf een durven te knippen… Dat kan. Kijk dan de volgende video: