Yay or nay: grijs haar dé trend voor deze zomer

Mode & trends door Rosanne
Oké, wij op de redactie geven toe dat we geen hipperdepippe modemeisjes zijn, maar we vinden het best leuk om met de trend mee te gaan. Deze trend vinden we echter twijfelachtig: het is helemaal hot om je haar grijs te verven.

 
Doodsbang zijn we voor onze eerste grijze haar en als we er een vinden trekken we hem er gelijk uit. Als ze dan met een leger van vijfduizend kleine krengen terugkomen rennen we naar de eerste de beste kapper om het grijs uit ons haar te laten verven. Grijs haar staat gelijk aan oud worden. Alleen daar denken deze sterren en instagrammers heel anders over. Watch out ladies voor deze tred alert: granny hair.


Fashionable

Grijs haar is helemaal glamour deze zomer en sociale media worden overspoeld door een zilveren vloedgolf. Zowel modellen, celebs en trotste grannyhair-eigenaren uploaden foto’s van hun nieuwe hairdo onder de hashtag #grannyhair, meldt DailyMail.

Modegril

De meningen over de trend zijn verdeeld. Het is in ieder geval goed nieuws voor mensen die hun grijze lokken liever niet laten verven. Sommigen vinden het zelfs een feministisch statement, anderen slechts een domme modegril. De trend is ontstaan waar de meeste trends ontstaan: op de catwalk. Daar lieten oudere modellen hun grijze lokken trots wapperen, wat veel jonge vrouwen geïnspireerd heeft.    

 
Hoe?
Als je zelf ook je lokken wilt verzilveren dan kun je wachten totdat moeder natuur het doet, maar je kunt het natuurlijk ook laten verven. Een zilvershampoo is een aanrader omdat het de gele tint uit je haar haalt. Zorg er wel voor dat je je haren extra goed verzorgt, omdat grijs haar veel kwetsbaarder is dan normaal haar. Zo absorbeert het sneller sigarettenrook en ander vuil. Het resultaat kan breekbaar en droog haar zijn. 


Wat zeg jij over going grey: yay or nay?
Beeld: Instagram