Married At First Sight-Jeppe ontdekt opvallend gedrag bij Jantine tijdens date: "snijd je nou je sushi?!"

Media door Jennifer

Eén koppel is dit seizoen van Married At First Sight duidelijk een favoriet onder de kijkers. Jeppe en Jantine blijven ook de hele tijd vrij stabiel en er ontstaan geen duidelijke krasjes in hun huwelijk. Ze worden nog altijd erg blij van elkaar en leren elkaar ondertussen beter kennen. Zo weet Jeppe inmiddels, dat Jantine nog niet veel ervaring heeft met sushi dates. Ha!

Jeppe en Jantine in Married At First Sight

Voor Jeppe en Jantine is het bij hun Married At First Sight-avontuur nu tijd voor de volgende fase: samenwonen. Aangezien ze bij Jeppe gaan wonen, ontstaat eerst een soort situatie dat je kent uit Help! Mijn Man Is Klusser. Zijn huis is namelijk nog niet helemaal af, dus hij moet even snel aan de bak voordat zijn vrouw komt. Hij maakt er wel een comfortabel liefdesnestje van met een fijne, nieuwe boxspring. O, en de hond mag niet meer op bed! "Dat is afgelopen. Nieuw bed, geen hond meer," zegt hij beslist.

De dag van hun weerzien wordt wel dubbel zo feestelijk voor Jeppe, hij is namelijk jarig. Hoera! Het is meteen al een ander soort verjaardag, want ineens heeft hij allemaal cadeautjes gekregen. "Normaal gebeurt er niet zoveel op mijn verjaardag," vertelt hij. Het maakt de inmiddels 30-jarige Jeppe wel blij. Ook zijn moeder merkt dat hij een stuk vrolijker is, sinds Jantine in zijn leven is gekomen. Aww... Wanneer ze elkaar eindelijk weer ontmoeten, knuffelen ze er meteen op los. "Ik moet zeggen dat ik hem toch wel een beetje heb gemist," zegt Jantine tegen de camera's. Ze vond alleen thuis zijn even lekker, maar kreeg op een gegeven moment toch behoefte hem te zien. Kijkers op socialmediakanaal X worden net zo blij van het koppel als zij van elkaar:

Strugglen met eetstokjes

Jeppe is wel echt lief voor zijn vrouw. Hij denkt goed aan Jantine bij de inrichting van het huis. Zo weigert hij nu dus de hond in de slaapkamer, maar staat er bijvoorbeeld ook lactosevrije yoghurt in de koelkast. Speciaal voor Jantine! Ze hoopt dat ook de schattige poes wegblijft uit de slaapkamer. "Al die vieze haren," reageert ze. Om de eerste avond samen in Hengelo goed in te luiden, hebben ze een date night in een sushirestaurant. Hartstikke leuk, denkt Jeppe, maar voor Jantine lijkt het de eerste keer. Ze worstelt namelijk meteen al met de sushistokjes. Gelukkig heeft ze de ervaren Jeppe naast zich. Alleen geeft Jantine het snel op. "Dat gaat 'm echt niet worden, hoor," reageert ze pessimistisch. Natuurlijk denken sushirestaurants aan beginners zoals Jantine, dus ze krijgt gewoon een mes en vork als alternatief. Het is even iets anders, maar ach, zolang je maar kan eten.

Sushi snijden

Tijdens de sushi date ontdekken ze wel nieuwe dingen over elkaar. Zo eet Jantine eigenlijk niet veel knoflook, iets wat wél veel voorkomt in hun eten. "Waarom eet je niet veel knoflook?" vraagt Jeppe zich af, waarop Jantine antwoordt: "Dan zit ik de hele tijd op de wc." Ah! Right. Dat willen we niet hebben natuurlijk. Na wat vlees en garnalen wordt het tijd voor dé sushi. En ook daar ontdekt Jeppe nogal opvallend gedrag bij Jantine. "Snijd je nou je sushi?!" vraagt hij verbijsterd. "Dat heb ik nog nooit iemand zien doen." Jantine giert het uit, waarschijnlijk doordat ze zich plotseling ongemakkelijk voelt. "Hoort dat niet?" vraagt ze zich af. "Volgens mij niet," reageert Jeppe lachend, terwijl ook Jantine zich nog niet kan inhouden. Ach, iedereen eet sushi op z'n eigen manier. Niet alleen Jeppe, maar ook de Married At First Sight-kijkers op social media kunnen er wel om lachen:

Lees ook: Jeppe uit Married At First Sight deelt metamorfose: "Ik volgde een zwaar crashdieet"

Beeld: Screenshot uit 'Married At First Sight' RTL / Videoland