Wacht effe: is dít de beruchte video met de 'niet zo gezellige' Matthijs van Nieuwkerk?

Media door Jennifer

De carrière van Matthijs van Nieuwkerk staat nog altijd on hold. Hij heeft inmiddels wel een nieuw contract bij RTL, maar deze samenwerking is toch even uitgesteld. Momenteel heerst namelijk nog te veel negativiteit rondom de presentator. Al lijkt het tij te keren, nu de mogelijk beruchte video met het 'niet zo gezellige gedrag' van Matthijs bij DWDD rond gaat op internet. Zijn gedrag oogt namelijk een stuk minder heftig dan eerder wordt gedacht.

Beruchte video over Matthijs van Nieuwkerk

De resultaten van het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag bij de NPO kan niemand gemist hebben. Dit onderzoek werd destijds gedaan naar aanleiding van wangedrag bij tv-programma De Wereld Draait Door en dan met name door presentator Matthijs van Nieuwkerk. Achter de schermen zou niet alleen sprake zijn geweest van verbaal geweld, maar ook fysiek geweld. Daar wordt vervolgens ook Matthijs van beschuldigd, die overigens het fysieke geweld zelf ontkent. "Ja, ik was weleens verbaal pittig, maar nooit fysiek," aldus Matthijs.

Hoe dan ook verschillen de meningen hierover. Na het gepubliceerde onderzoek bleven de berichten rondom Matthijs negatief, waardoor RTL de samenwerking voorlopig uitstelde. Zelfs zijn 'vriend' Özcan Akyol gooide hem op een gegeven moment voor de leeuwen. Toen vertelde hij tijdens een uitzending van talkshow Humberto ineens over een 'beruchte video' met het 'niet zo gezellige gedrag' van Matthijs. Tot op de dag van vandaag wist echter niemand om welke video het ging. Maar misschien komt daar verandering in, want op TikTok gaat een video met Matthijs viral. Enne: het lijkt op de beruchte video waar Özcan het over heeft. Alleen oogt Matthijs dan wel een stuk minder heftig. In ieder geval minder heftig dan Özcan het deed lijken. "De woorden die er zijn, hoe er met elkaar wordt omgegaan. Toen dacht ik wel: deze kant van jou ken ik ook niet zo goed," vertelde hij destijds.

Beelden uit documentaire

Juicekoningin Yvonne Coldeweijer heeft de desbetreffende TikTokvideo ook binnengekregen. "Eus lieverd, is dit nou het filmpje?" schrijft ze op de Instagramstory van haar juicekanaal Life of Yvonne. Ze verbaast zich nogal over de video, waar Özcan mogelijk over heeft gepraat. Ze vraagt zich af "waarom hij de inhoud zo heeft aangedikt". In de video is de presentator namelijk wel een beetje boos, maar verbaal wordt het niet heel gewelddadig. De DWDD-redacteuren om hem heen vallen wel stil, maar desondanks oogt het allemaal redelijk normaal. Overigens komen de beelden ook gewoon uit een documentaire over DWDD. Als dit de beruchte video is, zouden het dus weldegelijk openbare beelden zijn geweest.

"Is dit het?"

Naast Yvonne reageren ook mensen op TikTok verbaasd op de beelden. "Als deze man hiervoor gecanceld is, zijn we met z'n allen de weg kwijt," schrijft iemand, terwijl een ander zegt: "Ik zou zeggen: kom maar een keertje bij onze vergaderingen filmen. Ik denk dat we allemaal afgevoerd worden..." Nog meer mensen noemen hem een 'kritische, scherpe, intelligente man' en zien inderdaad een man, die 'gewoon' een goed tv-programma wil maken. Oordeel zelf en bekijk hieronder de mogelijk beruchte video:

@mediajuice1

yvonne coldeweijer matthijs van nieuwkerk video eus
Lees ook: 3FM laat heftig audiofragment horen van Matthijs van Nieuwkerk