3FM laat heftig audiofragment horen van Matthijs van Nieuwkerk

Media door Zita

De reuring rondom Matthijs van Nieuwkerk is nog niet gestopt. Afgelopen jaar heeft Matthijs absoluut geen credits gekregen voor zijn gedrag bij het programma De Wereld Draait Door dat hij presenteerde. Er heerste een angstcultuur bij BNNVARA en dit kwam vorig jaar boven water. Blijkbaar is er ook een filmpje waarin het bewijs staat van zijn gedrag. Een audiofragment hiervan liet radiostation 3FM horen tijdens een uitzending, maar is dit wel echt?

Audio van Matthijs van Nieuwkerk

Al enige tijd praten mensen over een filmpje waarin je zou horen hoe Matthijs verbaal grensoverschrijdend gedrag vertoont. Dit zou dan ook bewijs zijn dat Matthijs daadwerkelijk de grens is overgegaan. Presentator en vriend van Matthijs Özcan Akyol vertelt bij Vandaag Inside dat dit filmpje ook echt bestaat. Ook bij Humberto geeft ‘Eus’ aan dat er beelden zijn van ‘niet zo gezellig gedrag’ van Matthijs. Deze opnames zouden zijn gemaakt tijdens de repetities van DWDD. Eus praatte samen met oud-werknemers van DWDD en heeft het filmpje toen zelf bekeken. “De woorden die er zijn, hoe er met elkaar wordt omgegaan. Toen dacht ik wel: deze kant ken ik ook niet zo goed, dus ik weet ook niet precies wie ik nu verdedig,” vertelt Eus. Bij 3FM lieten ze dit filmpje ‘horen’.

Lees ook: RTL stelt samenwerking met Matthijs van Nieuwkerk uit: "timing verkeerd ingeschat"

Meer op Instagram

AI-stem?

Als je goed luistert, hoor je dat het waarschijnlijk gaat om een AI-gegenereerde stem. Als we kijken naar de comments onder het filmpje, geloven de meeste mensen ook niet dat dit echt Matthijs is. In een poll op het juicekanaal waar het filmpje was gedeeld, denkt zo’n 85% dat het inderdaad een AI-stem is. Wat denk jij, is dit echt? Ondanks dat dit audiofragment misschien door AI is gegenereerd, bevestigt Eus dus wel dat er echt beelden zijn van zijn verbale grensoverschrijdende gedrag.

Lees ook: Heftig: driekwart van medewerkers NPO kreeg te maken met grensoverschrijdend gedrag

Samenwerking wordt uitgesteld

Eerder vertelden we over de samenwerking tussen RTL en Matthijs en dat deze voorlopig nog wordt uitgesteld. Nadat oud-collega Suzanne Kunzeler aangaf dat er niet alleen mondeling, maar ook fysiek geweld was, heeft RTL toch besloten de samenwerking uit te stellen. De reputatie van Matthijs is nog niet verbeterd. Ze hadden gedacht dat Matthijs dit voorjaar een nieuwe start kon maken, maar ze hebben de ‘timing verkeerd ingeschat.’ Matthijs is het hier zelf ook mee eens: hij wil RTL niet dwarsliggen.