Nostalgie! Meidengroep Djumbo is bezig met een comeback: "klik van vroeger was er meteen"

Media door Jennifer

Misschien denk je in eerste instantie aan de supermarkt, wanneer je 'Djumbo' hoort. Maar grote kans dat je grote hits als Eyahe en Boya Boya Bay nog wel kent. Mocht je destijds fan zijn geweest van de meidengroep, hebben we goed nieuws. De populaire zangtrio uit de zero's is namelijk bezig met een comeback! Wacht, wát? Misschien zie je ze zelfs dit jaar al op een festival of foute feestje. OMG.

Meidengroep Djumbo bezig met comeback

In de zero's had je verschillende bands voor de jeugd, zoals natuurlijk K3, Ch!pz en M-Kids. Daarnaast hadden we ook het populaire zangtrio Djumbo bestaande uit drie meiden: Lotte Prijs, Lindsy Schuman en Samantha Klumper, die er overigens iets later bij kwam. Djumbo was net iets anders dan andere meidengroepen uit die tijd. Hun repertoire bestond namelijk uit liedjes met songteksten in het Engels en Nederlands: de talen werden door elkaar gemixt. Vervolgens werden de liedjes soms grote hits. Zo herken je vast nog nummers als Hide and Seek en Boya Boya Bay. Ook nu worden de liedjes van Djumbo waarschijnlijk nog regelmatig geluisterd. Voor alle mensen die nog fan zijn van hun liedjes, hebben we goed nieuws: de meidengroep maakt een comeback!

In een interview met BN De Stem vertelt Lotte dat Lindsy op het idee is gekomen. "Ze belde mij en vertelde dat ze Djumbo best miste," zegt Lotte daarover. "Dat werd haar extra duidelijk toen ze met haar 9-jarige dochter bij een muziekshow in België was." Toen spraken ze een avondje af met elkaar en het klikte meteen weer. "We wilden alle drie wel weer gaan optreden," aldus Lotte.

Festivals en foute feestjes

Overigens heeft meidengroep Djumbo dus wél iets te maken met supermarkt Jumbo. Destijds werd de meidengroep namelijk opgericht als promotiestunt. Al was het niet puur en alleen een promotiestunt. "Jumbo-baas Frits van Eerd had de ultieme wens om op één in de top 40 te staan en wilde dat met ons bereiken," vertelt Lotte. De eerste plek in de top 40 haalden ze helaas niet, wel schopte het liedje Eyahe het in 2005 tot de tweede plek. Nice!

Het idee is om met een show van zo'n half uur "festivals en foute party's" af te gaan. Op dit moment zitten de meiden van Djumbo bijna dagelijks in de studio om te repeteren. In de show komen dan natuurlijk hun eigen hits voorbij, maar ook covers van populaire liedjes uit de jaren 90 en zero's. "Liedjes van Abba, Barbie Girl van Aqua, de Spice Girls en een gabber-medley. Dat soort dingen," vertelt Lotte. De eerste aanvragen zijn inmiddels zelfs al binnen. Zo treden ze in april al op tijdens Koningsdag en staan ze in juni op het Kamping Kitsch Festival in Eindhoven.

Best Of-album?

De grote vraag heerst nu: worden er ook nieuwe liedjes uitgebracht? Dat is volgens Lotte niet duidelijk. Het is in ieder geval op dit moment niet hun plan. De drie dames zijn tegenwoordig ook geen 'meiden' meer. Zo zijn Lotte en Lindsy allebei moeder en heeft Lotte het daarnaast ook druk als DJ. "Ik draai bijna elke week. Dat wil ik blijven doen, dus het wordt een hele uitdaging om dat allemaal te combineren," vertelt ze. Wel is de kans aanwezig, dat de oude hits wat worden opgepoetst. Niet alleen de dames, maar ook de doelgroep is ouder geworden. Ze willen daarom wel remixen maken van de liedjes. Enne: "Misschien komt er wel een Best Of-album."

Mocht je trouwens even je geheugen willen opfrissen, kun je hieronder één van de hits van Djumbo luisteren:

Lees ook: Nostalgie! Kathleen en Kristel uit de originele K3 hebben spontane reünie in Antwerpen