Zien: dit zijn de eerste beelden van het nieuwe seizoen Over Mijn Lijk

Media door Jennifer

Het tv-programma Over Mijn Lijk begint alweer aan zijn tiende seizoen en dat begrijpen we. Al jaren schotelen de makers ons een mooi en integer programma voor, waarbij kijkers vaak in tranen voor de buis zitten. Mocht je het graag zien, hebben we goed nieuws. Vanaf 9 januari 2024 is het weer terug! Ook nu volgt Tim Hofman weer vijf jonge mensen volgen die ongeneeslijk ziek zijn, maar ondertussen wel het beste van hun leven proberen te maken.

Nieuw seizoen Over Mijn Lijk

In de tv-wereld komen en gaan de programma's, maar Over Mijn Lijk houdt al seizoenen vol. Op 2020 werd het ook beloond met de Gouden Televizier-Ring. Kijkers zien het tv-programma dus écht graag. Gelukkig voor hen gaat op dinsdag 9 januari 2024 seizoen 10 van start, waarin presentator Tim Hofman weer vijf jonge mensen volgt die ongeneeslijk ziek zijn. Wel hebben ze allemaal één ding gemeen: ze proberen het beste van hun leven te maken. Dit zorgt elk seizoen weer voor een hoop emotionele momenten, waar ook de kijkers het niet droog bij houden. Daarnaast hebben de makers natuurlijk al vaak afscheid genomen van diverse mensen uit het tv-programma.

Ook het nieuwe seizoen lijkt weer emotioneel te worden. Zo zien we struggles en angsten bij de hoofdpersonen, maar gelukkig ook mooie momenten in hun levens. Zo zien we ook de bruiloft van onder meer Eva, die trouwt met haar grote liefde Matthijs. "Lieve schat, onze toekomst samen is onzeker," horen we Matthijs speechen. "Maar één ding weet ik wel zeker: ik wil met jou trouwen, omdat jij de mooiste persoon bent op aarde. Ik houd van jou." Awww! Waar zijn de tissues?

Bekijk hieronder de eerste beelden van het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk:

Meer op Instagram

Welke mensen worden gevolgd?

Eva

Allereerst volgt Tim dus de 23-jarige Eva, die Communicatie studeert en samenwoont met haar vriend Matthijs. In 2021 krijgt ze te horen, dat ze longkanker heeft en niet meer beter wordt. Ondertussen is ze wel dolgelukkig met Matthijs, waarmee ze ook graag wil trouwen. Dat gebeurt dan ook zo snel mogelijk en het wordt een waar sprookje! "Er zitten ook mooie kanten aan ziek-zijn," vertelt Eva in de voorstelblog van BNNVARA. "Je ontwikkelt een andere blik. Ik ben veel blijer met kleine dingen, zoals mooi weer of fijne personen waar ik mee ben." Elk nadeel heeft z'n voordeel...

Zoë

De tweede hoofdpersoon is de 27-jarige Zoë, die in de zorg werkt en de HBO-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening volgt. In 2019 hoort zij dat ze ongeneeslijk ziek is: ze heeft botkanker. Zoë haalt vooral veel steun uit haar geloof in reïncarnatie. "Ik heb zelfs een beetje haast om te sterven," zegt ze daarover. "Ik ben klaar met dit lichaam en deze ziekte. Ik wil door naar mijn nieuwe leven."

Jeffrey

Ook de derde hoofdpersoon, de 35-jarige Jeffrey, is niet bang voor de dood. Wel heeft hij moeite met het feit, dat hij zich steeds afvraagt: wanneer komt het? En deze vraag stelt hij zichzelf al sinds januari 2021, wanneer hij de diagnose voor darmkanker krijgt. Hij kreeg destijds te horen, dat het om een uitgezaaide darmkanker ging. Gelukkig heeft hij in zijn leven genoeg afleiding dankzij zijn gezin, bestaande uit zijn geliefde Trudy en hun twee kinderen: Merel en Max. In het dagelijks leven runt Jeffrey zijn eigen loodgieters- en installatiebedrijf. Vervolgens staat hij in zijn 'vrije tijd' op het voetbalveld, waar hij meerdere teams coacht.

Jegor

Dan hebben we de 31-jarige Jegor, die een kwaadaardige tumor heeft in zijn hersenen. Door zijn ongeneeslijke ziekte ervaart hij soms paniek- en angstaanvallen, maar gelukkig heeft hij dan veel steun aan zijn lover Daisy. Hun relatie gaat zelfs zo goed, dat ze proberen zwanger te worden. Ondertussen geniet Jegor enorm van het leven en leert hij zichzelf nieuwe dingen aan. Zo zit hij ook op zangles. "Ik wil gewoon leven, kinderen krijgen, werken, reizen," zegt hij. "Soms ben ik zo boos op die kanker. Dan komt al mijn frustratie even opzetten."

Maaike

De laatste hoofdpersoon is de 32-jarige Maaike. In 2014 ontdekt zij een moedervlek op haar hoop, dat een melanoom blijkt te zijn. Dat is een vorm van huidkanker. Het melanoom en haar lymfeklieren worden verwijderd en ze wordt meteen gecontroleerd op uitzaaiingen. Daaruit volgt een positief resultaat: er is niets aan de hand. Alleen keert de kanker een paar jaar later helaas terug. De kanker is uitgezaaid naar haar longen en andere organen. Ze krijgt de diagnose melanoomkanker stadium-4. Ondanks deze heftige diagnose probeert ook zij het beste van haar leven te maken, samen met haar man Hendrik en hun tweeling Mare en Nils. "Ik kan wel steeds denken dat het allemaal niet goed gaat, maar het brengt mij nergens," vertelt ze. "Je wordt er alleen maar sip van. Je kunt nog zoveel leuke dingen doen in het leven."

Lees ook: Real Housewife Hella Huizinga onder vuur: Tim Hofman confronteert haar in een nieuwe aflevering van BOOS