Zo gaat het nu met Jip uit Over Mijn Lijk: "hersentumor is stabiel"

Media door Elsemieke

De nu 29-jarige Jip hoorde in 2013 dat ze een hersentumor heeft. Ondanks het verdriet besluit ze om te gaan reizen. In India ontmoet ze de Israëlische Max en ze worden dolverliefd. Samen met hun dochtertje Ava gingen ze de hele wereld over om te reizen. In de Over Mijn Lijk Reünie vertelt het stel hoe het nu met ze gaat.

Jip uit Over Mijn Lijk geeft update

Jip was in 2013 met haar ouders in de Ardennen en toen ze zich onrustig voelde, besloot ze in haar eentje een wandeling te maken door het bos. Daar kreeg ze een heftige epileptische aanval. In het ziekenhuis ontdekten de artsen dat Jip een hersentumor heeft. In april 2020 kwam er een slechte uitslag en bleek de tumor in haar hoofd agressiever dan de artsen dachten. 50% van de mensen met deze vorm van kanker overlijdt binnen twee jaar, maar de hersentumor van Jip is nu stabiel, zo vertelt ze in de nieuwe aflevering van Over Mijn Lijk aan presentator Tim Hofman. "De laatste scan was stabiel, er was niks te zien. Ik voel dat het rustig is en er geen rare activiteiten gaande zijn. Over het algemeen ben ik eigenlijk best wel tevreden."

De dood

Jip heeft nu een baan bij een filmhuis en ook is het gezinnetje verhuisd naar een nieuwe omgeving. Dochter Ava gaat sinds kort naar de basisschool. Wel geeft ze toe dat ze nachten heeft waar ze in bed ligt te huilen. "Tuurlijk heb ik dat. Maar tegelijkertijd kan ik ook geen angst voelen." De dood speelt een grote rol sinds Jip ziek is. "Ik word helaas elke dag wakker met het besef... het is een soort angst. Ik ben me er bewust van en weet dat de dood misschien eerder gaat komen. Maar tegelijkertijd denk ik ook: ik heb heel veel geluk, ik heb een super privileged life. Het is heel dubbel. Het heeft me heel veel gebracht."