OMG! Komen na Zoop: De Reünie meer projecten? "na de laatste opnames zeiden we tot over 20 jaar"

Media door Jennifer

In de zero's was Zoop een enorm populaire jeugdserie. Naast dat de serie dagelijks veel kijkers scoorde, ontstond er ook een hele hype inclusief merchandise en fandagen. Zoop was hot! Geen wonder dat velen niet kunnen wachten op Zoop: De Reünie, dat komende zaterdag ein-de-lijk op streamingdienst Videoland verschijnt. Maar goed nieuws voor de fans van toen: grote kans dat het hier niet bij blijft. De oud-acteurs laten namelijk bijna allemaal weten in te staan voor nóg meer Zoop-projecten. OMG!

Oude cast Zoop willen meer projecten

Vooral de Millennials, maar ook wat oudere Gen Z-personen zullen de jeugdserie Zoop nog wel herkennen. In deze serie draait het om een groep jongeren, die worden opgeleid tot dierenverzorgers. De rangers gaan niet alleen naar school in het dierenpark, maar wonen daar ook in één huis. Natuurlijk komt hier vervolgens allemaal drama en liefde bijkijken. Een hitserie was geboren! En nog steeds wordt Zoop veelvuldig bekeken. Zo staat het hele seizoen op streamingdienst Videoland en daarnaast ook alle Zoop-films. De fans van toen waren dus al enorm blijgemaakt, maar kunnen binnenkort nóg meer genieten van hun favoriete jeugdserie.

Komende zaterdag, 15 juli, verschijnt namelijk eindelijk de reünie waar iedereen op heeft gewacht. Dan kunnen we met z'n allen kijken naar Zoop: De Reünie, waarin we onder meer een hoop zelfgemaakte backstagebeelden zullen zien. Maar natuurlijk ook verhalen van de oud-acteurs over hun Zoop-tijd, bijvoorbeeld over mogelijke romances off-screen. Who knows. Bij RTL Boulevard heeft de oude cast van Zoop het hierover, waarbij ze ook verklappen dat er misschien wel nóg meer Zoop-projecten aankomen. Wacht, wát?

Nieuwe Zoop film?

In een interview met Boulevard verklapt actrice Nicolette van Dam (Bionda) op een gegeven moment, dat ze elkaar na de laatste opnames niet zomaar gedag zeiden. "We zeiden net tijdens de laatste scène: tot over twintig jaar. Tja, wat zal er gebeuren?" Zo, dat klinkt lekker mysterieus. Vervolgens doet acteur en regisseur Jon Karthaus (Moes) daar nog even een schepje bovenop. "Twintig jaar vind ik zelf ook aan de lange kant," zegt hij. "Als ik dit zo zie, dan heb ik zoiets van: we móéten iets bedenken om er een volgend Zoop-projectje uit te slaan." Eerder liet Jon al doorschemeren, dat hij zou beginnen aan het script voor een nieuwe Zoop film. Zou de film er dan toch écht van komen? Als het aan de meeste acteurs ligt wel in ieder geval, mits ze allemaal meedoen.

Alwin

Alleen staat Erwan van Buuren (Alwin) er niet helemaal achter, zo vertelt hij aan Boulevard. "De magie van iets wat twintig jaar geleden een hit was, wat in je geheugen nog doorleeft als een warme herinnering," vertelt hij. "Als je dat opeens weer opnieuw gaat doen, dan kan dat weleens een koude kermis zijn. Misschien." Hij ziet zichzelf op dit moment in ieder geval liever achter de camera, dan voor de camera. "Ik zal even goed moeten nadenken," zegt hij tot slot.

Lees ook: Bevestigd: na twintig jaar komt er eindelijk een Zoop reünie met alle castleden!