Zoop-actrice Monique van der Werff moet flink bijkomen van hype rond reünie: "totaal overprikkeld"

Media door Jennifer

Misschien dat ook jij als fan van de jeugdserie Zoop nog even moet bijkomen van Zoop: De Reünie. Afgelopen weekend verscheen na jaren eindelijk een speciale reüniefilm, waarin de oud-acteurs met elkaar terugblikten op de Zoop-tijd. Leuk voor de fans en ook zeker voor de cast, maar voor Monique van der Werff - zij speelde Taffie - was het daarnaast zeer vermoeiend. Op Instagram schrijft ze namelijk dat ze nogal moest bijkomen van alles rondom de reünie.

Monique van der Werff overprikkeld na première reüniefilm

In de zero's was Zoop helemaal hot onder de jonge tv-kijkers en de jeugdserie werd dan ook veelvuldig gekeken. Jaren later blijken de fans van toen erg loyaal, want ook nu wordt de serie nog steeds goed gestreamd op Videoland. Geen wonder dat er daarom afgelopen weekend een reüniefilm verscheen op het streamingplatform. In Zoop: De Reünie blikken de oud-acteurs met elkaar terug op de Zoop-tijd en zien we ook een hoop backstagebeelden, die de acteurs destijds zelf hebben gefilmd. Daarnaast komen er ook diverse anekdotes voorbij, waaronder een indrukwekkend verhaal van Monique van der Werff. In de serie speelde zij de stoere Taffie, maar blijkbaar is ze zelf in het echt een erg gevoelig persoon.

Zo blijkt de hele hype rondom de reünie nogal heftig voor Monique, schrijft ze op Instagram. "Flitsende camera's, 6 interviews achter elkaar, al die mensen... Hoe leuk, liefdevol, blij, enthousiast en gezellig ook - ik kan niet anders dan erkennen dat door mijn gevoeligheid ik totaal overprikkeld raak," legt ze uit aan haar volgers. Al zullen de meeste volgers het wel hebben zien aankomen. In Zoop: De Reünie kwam namelijk ook al voorbij dat Monique moeite had met de bekendheid.

Hysterische tijd

Het spelen in de jeugdserie Zoop betekende namelijk niet, dat ze puur en alleen moesten acteren. Naast de serie werden ook fandagen georganiseerd in dé dierentuin, waar de opnames werden gemaakt, Ouwehands Dierenpark. Alleen waren deze dagen nogal hysterisch door de hoeveelheid kinderen en vechtende ouders. Voor Monique was het allemaal soms iets te hysterisch, vertelt ze in de reüniefilm. "Ik probeerde dan al mijn liefde in dat ene moment te leggen, maar als je dat vijf uur lang doet... Ik kan mezelf niet zo goed dicht doen. Alles kwam binnen."

Eenzaam tijdens opnames Zoop

Eigenlijk wilde ze ook helemaal niet bekend worden. Ze wilde gewoon graag acteren en een goede actrice worden. Alleen is dat kennelijk niet zo makkelijk, wanneer iedereen met je meekijkt. "Je wordt door heel veel mensen zogenaamd gezien, maar ziet iemand jou wel echt?" vertelt ze in de reüniefilm. Destijds miste ze eigenlijk een vertrouwenspersoon, waarmee ze echt goed kon praten. Ze voelde zich op de set namelijk nog weleens eenzaam, ondanks dat ze natuurlijk wel veel mensen om zich heen had elke keer.

Rust nodig na piekervaring

Gelukkig is ze inmiddels wel een beetje over deze tijd heen. Het lukt haar nu zelf om grenzen te bewaken, zo schrijft ze verder in de Instagrampost. "Het woord ‘selfcare’ bestond nog niet en dat je ook ‘nee’ kon zeggen, kwam toen niet in me op. Nu wel. En daarom weet ik nu dat ik na zo’n piekervaring te rusten heb." Ze had de première van de reüniefilm ook zeker niet willen missen en kijkt terug op "fantastische en bijzondere momenten".

Lees ook: OMG! Komen na Zoop: De Reünie meer projecten? "na de laatste opnames zeiden we tot over 20 jaar"