13 x dingen die je nog niet wist over Grey’s Anatomy

Media door Laura
1 van 2

Grey’s Anatomy is goed op weg om E.R. in te halen als de langstlopende ziekenhuisserie. Eind 2017 verschijnt het alweer veertiende seizoen van de dramaserie. Ook al kijk je al jaren naar het lief en leed van Meredith en haar collega’s, dan kunnen we je nog verbazen met deze fun facts
 

 

Geïnspireerd door Discovery Channel

Het brein achter Grey’s Anatomy, Shonda Rhimes haalde haar inspiratie voor het maken van de serie uit de medische series van Discovery Channel. “De medische wereld is iets fascinerends. Je ziet dingen waarvan je nooit dacht dat je ze zou zien, bijvoorbeeld dat de dokters praten vertellen over hun dag of over hun vriendjes terwijl ze iemand opereren.”

 

Chicago Grace Hospital

In eerste instantie zou de serie helemaal niet plaatsvinden in Seattle. Shonda had eerst voor ogen dat de serie zich zou afspelen in haar hometown Chicago. Uiteindelijk is het Seattle geworden, omdat bekende ziekenhuisserie E.R. ook in Chicago plaatsvindt.

 

De eerste naam

Het is je moeilijk voor te stellen, maar Grey’s Anatomy zou eerst ‘Complications’ heten.

 

Het huis van Meredith is echt

Bij de meeste series bouwen ze de kamer uit een huis na in studio’s, maar in Grey’s Anatomy is het huis waar Meredith en haar vele huisgenoten woont een echt huis in Seattle.

 

‘Burke’ deed auditie voor Dr. Shepherd

Acteur Isaiah Washington kennen we nu als dokter Preston Burke deed eigenlijk auditie voor de rol van Derek Shepherd. Je weet wel: McDreamy.

 

‘Christina’ deed auditie voor ‘Bailey’

Nu kun je je niet meer voorstellen dat iemand anders dan Sandra Oh de rol van Christina zou spelen. Hetzelfde geldt ook voor het personage van Miranda Bailey.