DVD: Private Practice seizoen 1

Media door Marieke_B

Private Practice is dus een spin-off van de hitserie Grey's Anatomy, waarvan seizoen 1 nu uit is op dvd. Het karakter 'Addison Montgomery' bleek genoeg inhoud te hebben en een dusdanig aantal mensen aan te spreken dat er een heel nieuwe serie op gebaseerd kon worden.

Het begint allemaal in het Seattle Grace Hospital van Grey's, waar 'chief' Richard Webber Addison Montgomery (Kate Walsh) smeekt om te blijven. Helaas voor hem heeft zij haar besluit al genomen. Na al het gezeik met Derek, vertrekt ze uit Seattle om haar heil te zoeken in Los Angeles waar de zon altijd schijnt. In haar beleving dan... Ze besluit de baan aan te nemen die haar vriendin Naomi haar al tijdens haar korte verblijf had aangeboden. Ze gaat werken in de privékliniek Oceanside Wellness Group die Naomi runt met haar ex-man Sam en nog drie andere medisch specialisten.

Naomi en Sam zijn gescheiden, maar door de kliniek op professionele wijze nog wel aan elkaar gebonden. Ze proberen hier zo goed en kwaad als het gaat mee om te gaan. Dan is er nog Pete, wie Addison aantrekkelijker vindt dan goed voor haar is. Cooper is een kinderarts die zijn heil veel te vaak op het internet zoekt en die stiekem verliefd is op Violet, een psychiater die zelf nog worstelt met een verloren liefde. Manusje-van-alles Dell staat achter de balie met zijn surferbody en knappe kop alle dames het hoofd op hol te brengen, maar is stiekem heel ambitieus, lief en stapelgek op Naomi. En dan is er nog Charlotte, 'chief of staff' van een nabij gelegen ziekenhuis, waarmee de Oceanside-kliniek regelmatig in de clinch ligt omdat zij alles volgens het boekje wil doen.

Addison gaat ervan uit dat het leven in L.A. een stuk relaxter en ongecompliceerder is dan in Seattle, omdat ze een stuk minder patiënten zal hebben en het daar altijd mooi weer is. Natuurlijk komt ze van een koude kermis thuis. Ook in de privékliniek met de kleine staf gebeurt genoeg aan liefde, lust, drama en dus intriges.

En?
Met in het achterhoofd Grey's Anatomy verwacht je op het eerste gezicht misschien meer dan Private Practice je kan bieden. Als je dit echter loslaat, kom je erachter dat ook deze serie zeer vermakelijk en dus absoluut de moeite waard is. Kate Walsh, oftewel Addison, is een prachtige vrouw met geweldig acteertalent en haar personage is heel boeiend. Ze kan de serie prima dragen en wordt daarbij ondersteund door de goede acteerprestaties van de anderen.

De sfeer van Private Practice is ook heerlijk luchtig, omdat de omgeving mooier en luxer is en de privékliniek een heel exclusieve sfeer uitademt - een stuk verfrissender en bovendien intiemer dan dat drukke, chaotische ziekenhuis van Grey's.

Niet alle critici waren direct enthousiast toen bekend werd dat er een spin-off van Grey's zou komen, maar inmiddels heeft Private Practice een kans gekregen en bewezen toch de moeite waard te zijn. Scherpe humor, mooie dialogen en de meest vreemde patiënten zorgen ervoor dat ook deze 'medische' serie weer smullen is!

Private Practice seizoen 1
Regie: Mark Tinker
EAN: 8717418201425
Prijs: 32,99