Interview: Cynthia - Miss Lipgloss!

Media door Chantal

Hoe kwam je op het idee om www.misslipgloss.nl te starten?
"In 2006 startte ik mijn weblog omdat ik schrijven zo leuk vond. Daarvoor schreef  ik een poos voor de site van een vriendin van mij, maar toen ze stopte met de site miste ik iets. Ik besloot toen maar een eigen weblog te starten! In eerste instantie was 'ie heel breed, ik schreef over beauty, fashion en lifestyle. Nu richt ik me vooral op beauty, daardoor is de site groter en beter geworden."

Wat maakt jouw site anders dan die van anderen?
"MissLipgloss.nl is eerlijk en persoonlijk. Als ik een persbericht krijg van een nieuwe lijn producten, zet ik het niet zomaar online, zoals andere grote websites wel doen. Ik wil eerst meer weten: is dit wel echt goed? Hoe werkt het? Het liefste test ik de producten dan ook zelf voordat ik er zomaar een artikel over plaats. Mijn artikelen zijn 'echt' en ik ben erg kritisch. Een artikel moet écht leuk en écht goed zijn, anders komt het gewoon niet online. Ik dump niet zomaar een item op de site. Ik denk er over na en neem er de tijd voor. Dat is denk ik ook waarom mijn bezoeksters terug blijven komen. Het klinkt suf, maar het is echt waar: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Je kan wel dagelijks tien updates maken, maar als het nergens over gaat, is het niet leuk. Ik heb dagelijks twee updates en daar steek ik ook echt tijd en moeite in. Zo is het ook met make-up: liever één geweldige dure oogschaduw, dan vijf goedkope die niet zo fijn zijn. Verder is datgene waar ik over schrijf echt mijn passie. Ik hou van make-up! En ik ben gewoon dol op schrijven, dus het is geweldig dat ik die twee passies op deze manier kan combineren."

Waar komt je interesse in beauty eigenlijk vandaan?
"Ik weet het niet, ik ben niet aangestoken door familie of iets dergelijks, wat je wel vaak ziet. Ik heb het gewoon altijd al super interessant gevonden en als klein meisje liep ik bij de drogist regelrecht naar de cosmeticahoek. Vanaf het moment dat ik mijn weblog startte, is het alleen maar erger geworden. Dat komt doordat ik heel veel andere beautyblogs bezoek, maar ook doordat ik voor de site gewoon veel wil uitproberen en testen. Ik leer er zelf ook van!"

Hoe ben je aan al je kennis gekomen?
"Ik bezoek al jaren dagelijks meerdere buitenlandse en binnenlandse beautyblogs en kijk veel 'how to'-filmpjes op YouTube. Verder vind ik alles wat te maken heeft met beauty gewoon super interessant. Ik vind het heerlijk om op internet informatie op te zoeken en boeken over cosmetica en verzorging door te bladeren. En bij filialen van kwalitatief goede make-upmerken geven de make-upartists altijd geweldige tips. Ik vind het dan ook heerlijk om bijvoorbeeld naar de MAC Store in Amsterdam te gaan. Die mensen weten echt waar ze over praten en daar kan je zoveel van leren. Ook als ik zelf opgemaakt wordt door een visagist, kijk ik het liefst mee om te zien wat zij of hij allemaal doet.

Volgens mij ben je op gebied van make-up en beauty ook gewoon nooit uitgeleerd. Er komen altijd weer nieuwe producten op de markt en er worden altijd weer nieuwe methodes om make-up aan te brengen ontdekt. En elke maand liggen er wel weer nieuwe innovaties in de winkel. Dat is zo leuk!"

Wat doe je verder in het dagelijks leven?
"Ik ga gewoon elke dag naar school! Ik studeer Journalistiek in Zwolle, dit is mijn eerste jaar nu."

Wat zou je in de toekomst graag willen doen?
"Het liefst zou ik mijn twee passies, make-up en schrijven, combineren. Ik wil als ik afgestudeerd ben een visagie-opleiding gaan doen. Vaak krijg ik de vraag waarom ik daar nu niet meteen mee begin, maar dat is omdat die opleidingen ten eerste erg duur zijn en ten tweede is het qua niveau iets te laag. Ik heb VWO gedaan dus ik wil eerst doen wat ik wil en kan, en daarna wat ik leuk vind. Nu heb ik lekker de tijd om te sparen. Wanneer ik dan ben afgestudeerd en een baan heb, kan ik altijd nog een visagie-opleiding doen. Ik wil dus eigenlijk lekker schrijven voor een groot Nederlands tijdschrift en daarnaast freelance bijklussen als visagist. Mijn droom is ook om een boek te schrijven. En die dan natuurlijk ook echt in de winkels zien liggen!"

Wat is je favo product en waarom?
"Een echt favo product kan ik eerlijk gezegd niet noemen, ik heb er zoveel... Maar een likje concealer, blusher en mascara doen al ongelooflijk veel. Je hoeft echt geen lagen foundation en poeder op je gezicht te hebben om er fabulous uit te zien. Mijn beste beauty aankoop is trouwens wel Rosebud Salve. Rosebud Salve is een balsem die je voor veel verschillende dingen kan gebruiken. Lippen, handen, schrale plekjes, wondjes... Ik heb altijd een blikje in m'n tas."

Grootste beautyblunder?
"Ik denk toch wel met een te donker gezicht (door bronzer) de deur uit gaan. En ik kan je wel zeggen dat ik me regelmatig te donker opmaak! Gelukkig check ik m'n make-up altijd even voordat ik op de fiets spring of in de auto stap, dus als het te donker is kan ik het altijd nog even bijwerken.

En ik heb op m'n veertiende een keer de helft van m'n wenkbrauw weggeschoren. Ik dacht dat ik m'n wenkbrauwen wel kon bijwerken met een scheermesje... Oeps! Gelukkig bestaat overal een oplossing voor. Thank God voor wenkbrauwpotloden en reinigingsdoekjes!"

Heb je nog een ultieme beautytip voor onze lezeressen?
"Draag waar jij je lekker bij voelt. Als iedereen zegt dat smokey eyes geweldig zijn, maar jij voelt er niks voor, laat het dan lekker links liggen. Experimenteer en zoek uit wat bij jou past! Je gezicht is een leeg canvas waar je heerlijk mee kan spelen. En een foutje maken is niet erg: reinigingsdoekje eroverheen en weg is het. Durf te spelen en durf fouten te maken! Vooral met make-up leer je daar erg veel van."

Volg Cynthia's weblog www.misslipgloss.nl en blijf op de hoogte van alle trends op beauty-gebied!