John de Bever onthult bij Chateau Meiland hilarisch (én vies) verhaal over Expeditie Robinson-avontuur

Media door Jennifer

Een tv-programma met de familie Meiland belooft eigenlijk meteen hysterie. En misschien is de spin-off Chateau Meiland VIPS met BN'ers wel nóg hysterischer. Al ligt het ook aan de gasten die ze krijgen. Zo zorgen politica Caroline van der Plas en vooral zanger John de Bever in de eerste aflevering voor een hoop gezelligheid. Hij onthult ook een verhaal over zijn Expeditie Robinson-avontuur, die je nooit zal vergeten. OMG!

Eerste aflevering van Chateau Meiland VIPS

De familie Meiland runt hun pension Code Rosé inmiddels alweer een tijdje en het gaat goed. Al geven ze hun accommodatie in Naaldwijk graag nog wat meer sjeu. En hoe doe je dat nou beter dan door wat bekende mensen uit te nodigen? Wie weet zorgen de bezoekjes van BN'ers wel voor nóg meer gasten over de vloer. De familie bereidt zich in ieder geval goed voor op het bezoek. Zo is Erica aan het begin van de eerste aflevering van Chateau Meiland VIPS druk aan het poetsen. Ondertussen bedenkt Maxime waar ze John de Bever, één van hun eerste gasten, eigenlijk van kent. "Ik ken John alleen van het realityprogramma," vertelt ze. "En hij heeft gevoetbald vroeger, maar dat is voor mijn tijd. Maar voor de rest: waar ken ik hem eigenlijk van? Hij is gay, want hij heeft een man en die heet Kees."

Goéééde klik met John en Caroline

Gelukkig hebben ze een hele dag en ochtend met John én de tweede gast, Caroline van der Plas, om ze allebei goed te leren kennen. Natuurlijk krijgen ze in het pension de twee mooiste kamers. John is de eerste die arriveert en komt meteen binnen met een grap. "Hier komt Caroline aan," zegt hij, wanneer hond Bijoux op hem af rent. Daarnaast blijkt hij erg gesteld op zijn eigen spullen. Zo heeft hij zijn eigen koffiezetapparaat meegenomen. "Wij hebben hele goede koffie, hoor," reageert Erica nog. Al laten ze het natuurlijk gewoon toe. De gast is koning, right?

Met zowel John als Caroline klikt het meteen "goéééd" met de Meilandjes. Caroline blijkt ook verre familie. Al is het vooral John die zorgt voor een hoop gezelligheid, vooral door zijn soms opvallende verhalen. Natuurlijk is het eerst tijd voor wat activiteiten. Martien en Montana gaan met John biljarten in Leiden. Niet te lang, want John én Martien willen wel nog graag een siësta houden. Ondertussen gaat Caroline met Erica en Maxime pottenbakken. Iets wat bij de politica minder goed lukt, maar ze doet het ten minste! Na de activiteiten is het op een gegeven moment tijd voor het diner en daar komen ook de anekdotes op tafel.

Poepen in Expeditie Robinson

Zo moeten we niet vergeten, dat John ooit mee heeft gedaan aan Expeditie Robinson. Dat wil hij graag nog even benoemen, waarschijnlijk ook doordat hij nog een aantal leuke verhalen heeft. Zo bereidde hij zich thuis eerst voor op een tropisch seizoen. "Je moet kokosnoten leren openmaken, zei Kees," vertelt hij, wat hij dus heeft geoefend. Alleen gingen ze toen plotseling naar Kroatië, omdat de Filippijnen nog dicht zaten door corona. "O, dat is dichterbij!" zegt Martien meteen enthousiast, waarop John reageert: "Maar daar hadden ze geen kokosnoten." Aww...

John heeft dus erg weinig gegeten tijdens zijn Robinson-avontuur en is ook gigantisch veel afgevallen. Daardoor had hij ook enorme moeite met poepen. "Na zeven dagen voelde ik voor het eerst ontlasting," vertelt hij openhartig. "Ik dronk ook te weinig water." Nou, toen ging hij dus ein-de-lijk naar het 'toilet'. Alleen gaat dat bij Expeditie Robinson natuurlijk even wat anders. "Je moet in de natuur poepen," komt Martien ertussen. "Dus ik doe mijn broek omlaag en denk: nou gaat het gebeuren," begint hij. "Dus ik kijk: zó'n slang, zo'n dikke slang. Dus prrrt... ik scheet heel mijn onderbroek onder." Yep, hij scheet letterlijk zeven kleuren uit angst. Ha!

Chemie met Martien

Het hilarische verhaal van John over zijn Expeditie Robinson-avontuur blijkt vervolgens het begin van een gezellige, lange avond. Iedereen maakt het laat en dan met name Martien, die het nog lang volhoudt met Caroline en vooral John. De chemie tussen John en Martien is namelijk geweldig. Ze lijken enorm op elkaar, merkt ook dochter Maxime. "Wat zie je eruit," reageert ze de volgende ochtend, wanneer Martien het restaurant binnenwandelt. "Ja, ik weet het. Veel te laat gemaakt," zegt hij. "O, wat érg! Alle glazen staan er nog!" Hij beschuldigt meteen zijn buddy John van alles: "Die John de Bever mag echt niet meer komen, hoor." Dankzij de nieuwe vriendschap met John heeft Martien sinds tijden weer een kater. Oeps! "Zo'n spijt van," zegt hij. "Ja, maar jij hebt geen ruggengraat als je met John bent," reageert Maxime. Tja, dat krijg je ervan, wanneer een Brabander op bezoekt komt. *wink*

'I love you' berichtjes

Martien is wel helemaal onder de indruk van John. "Ik vond het zo leuk! Zo gezellig en oprecht," vertelt hij na. Stiekem hoopt hij dat het contact met John toch wel blijft. "Als Kees het hoekje omgaat, zal ik erover denken om misschien met hem ergens wat eten," zegt hij. Wanneer ook John eenmaal wakker is, wordt er natuurlijk ook samen nagepraat. Daar geeft John juist Martien de schuld van alles. "Je bent echt een mafketel," zegt hij. "Maar wel heel lief."

Plotseling wordt Erica scherp en vraagt ze zich af of er niets is gebeurd. "Niet lepeltje-lepeltje gelegen?" vraagt ze zich af, waarop Martien reageert: "Nee, wij hebben niet lepeltje-lepeltje gelegen. Wij houden het netjes." Daarna onthult John iets, waar toch vraagtekens door ontstaan. "Hij heeft me wel berichtjes gestuurd, jouw vader," zegt hij. "Dat vind ik wel apart. 'I love you' en zo." Wacht, wát? Volgens Martien is het echter niet waar. Tja, we geloven het maar.

Lees ook: Martien Meiland verklapt: nieuwe seizoen Chateau Meiland speelt zich af in het buitenland