6 feitjes over seks en je gezondheid

Intiem door Juliët

Een wilde nacht met je partner is niet alleen goed voor je relatie, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Het zorgt voor minder pijn, meer slaap en vooral minder snotneuzen. Daar worden we blij van. Misschien toch wat vaker tussen de lakens duiken? Lees gauw verder en kom achter de zes feitjes over seks en je gezondheid.

6 feitjes over seks en je gezondheid

Wij hebben de belangrijkste feitjes over seks en je gezondheid voor je uitgezocht.

1. Lekkerder slapen

Wie houdt er nou niet van een goede nachtrust? Seks werkt perfect als slaapmiddel. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat tweederde van de mensen beter slaapt nadat ze seks hebben gehad. Het 'knuffelhormoon' wat vrijkomt, heeft een rustgevend effect, waardoor je sneller in dromenland bent. Je weet nu wat je de komende nacht te wachten staat.

2. Minder stress

Heb je een stressvolle dag achter de rug? Seks werkt dan perfect als ontspanning. Je gaat je er direct beter doro voelen, omdat er allerlei good hormonen vrijkomen. Weg met die stress! Ook je bloeddruk heeft er baat bij, want deze gaat ineens een stuk omlaag.

3. Lichaamsbeweging

Als je echt flink wil afvallen, dan moet je heel wat uren spenderen tussen de lakens. Seks is goede lichaamsbeweging, want je vebrand met een halfuur zo'n honderd calorieën. Ook je spieren worden goed aan het werk gezet. Tijdens de seks gebruik je al ruim 657 spieren. Wist je dat een goede spierspanning je stofwisseling, houding en botsterkte verbetert?

4. Betere weerstand

Minder kans op snotneuzen en de griep. Seks geeft je weerstand een boost. Uit een onderzoek is gebleken dat onder 112 studenten die één of twee keer per week seks hadden, meer immunoglobuline A in hun speeksel hadden dan studenten die minder actief in bed waren. Deze antistof beschermt je tegen indringers als bacteriën en virussen.

5. Weg met die pijn

Een vrijpartij helpt om pijn te verminderen. Heb je dus wel eens last van hoofdpijn? Duik dan tussen de lakens. De hormonen noradrenaline en endorfine, die tijdens het vrijen vrijkomen zorgen hiervoor. Noradrenaline geeft een fijn en vooral kalmerend gevoel. De spanning in de bloedvaten verdwijnt en zet meer uit. Endorfine heeft juist een pijnstillende werking. Eigenlijk een soort paracetamol. Ideaal toch?

6. Sterke bekkenbodemspieren

Door seks train je als vrouw je bekkenbodemspieren. Zodra je deze spiergroep traint, dan krijg je meer bloedtoevoer naar je vulva en verbeter je de vochtigheid van je vagina. Resultaat? Meer opwning en je orgames worden intenser! Daar doe je het voor toch?