Geen zin in 10.000 stappen per dag? Deze activiteiten staan er ongeveer gelijk aan

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Wellicht is 10.000 stappen per dag zetten wel een van jouw goede voornemens van 2024. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar het lukt niet iedereen om altijd maar zoveel stappen te zetten op een dag. Gelukkig zijn er ook genoeg (leuke) activiteiten die gelijkstaan aan het zetten van 10.000 stappen per dag. Wij zetten ze voor je op een rij!

Lees ook: Wil jij in de ochtend leren sporten? Zo doe je dat

10.000 stappen per dag zetten

Het zetten van 10.000 stappen staat ongeveer gelijk aan 7 à 8 kilometer. Niet mis, dus. Wandelen werkt goed voor je geestelijke gezondheid, maar natuurlijk ook voor je fysieke gezondheid. Stappen zetten kun je overal, maar toch is het soms best lastig om ook echt die 10.000 aan te tikken. Wij zetten activiteiten voor je op een rij die eigenlijk hetzelfde effect hebben als stappen zetten.

Touwtje springen

Mega flashback naar vroeger: gezellig touwtje springen! Vergis je niet: deze activiteit is ontzettend effectief. Met 10 minuten touwtje springen verbrand je ongeveer hetzelfde als wanneer je 30 minutens stevig doorwandelt. Een te gekke calorieënverbrander, dus. Lekker muziekje op en knallen maar.

Zwemmen

Een lage impact training maar toch goede resultaten krijgen? Met zwemmen kan het. Wanneer je een uurtje zwemt (met alleen korte pauzes) en een beetje vaart maakt, staat dat al gelijk aan zo'n 10.000 stappen zetten. Hup, naar het zwembad!

Racketsport

Of je nu de populaire sport padellen doet of the good old tennis, het maakt allemaal niet uit. Elke racketsport is een goede manier om gelijk te komen staan met 10.000 stappen zetten. Een uurtje van één van deze sporten - waarbij je ook nog eens gemakkelijk nieuwe vrienden kunt maken - staat er al gelijk aan.

Dansen

Dit is dus echt zo'n activiteit waarbij je niet eens door hebt dat je aan het 'sporten' bent. Dansen is voor iedereen leuk (ja, ook als je een stijve hark bent). Daarnaast verbrand je er ook heel wat calorieën mee en heeft het nog een aantal andere gezondheidsvoordelen. Het kan namelijk je balans, behendigheid en cardio verbeteren.

Doe je dit liever thuis in een kamer waar niemand je kan zien? No problemo, zoek gewoon een leuke dans-workout op Youtube en gaan met die banaan. Hartstikke gezellig dat je een motivator op je scherm hebt, want daardoor houd je het waarschijnlijk ook nog eens vol.

Lees ook: Dit is hoe lang het echt duurt om een slechte gewoonte te doorbreken