Mr. Frank Visser-kijkers zien bizarre ruzie tussen Olga en Teunie over fout parkeren

Media door Jennifer

Soms heb je bij Mr. Frank Visser Doet Uitspraak ineens zo'n geniale aflevering ertussen zitten. De aflevering met de ruziënde buurvrouwen Teunie en Olga is weer eentje voor in de boeken. Op social media reageren kijkers massaal op de wat hen betreft "legendarische aflevering". Ze genieten, maar zijn ook wel wat verbaasd over de uitspraak. Team Teunie of Olga?

Olga en Teunie in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

In de nieuwste aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak zien we de vriendelijke Teunie uit Gorinchem. De oudere vrouw woont in een gezellig huis vol spullen en woont hier met veel plezier. Alleen is er één probleem: buurvrouw Olga. Volgens Teunie parkeert zij namelijk altijd verkeerd. Door haar parkeerkunsten kan Teunie namelijk vaak moeilijk in- en uitparkeren. Alleen noemt Olga het natuurlijk onzin. Zij vindt Teunie een zeurpiet en laat ook een groot, leeg plein zien. Genoeg ruimte zou je denken, maar dat vindt Teunie niet.

Het zit dus zo: Olga heeft meerdere auto's en zet deze altijd achter elkaar. Daardoor parkeert ze inderdaad niet alleen in 'haar' parkeervak. Alleen staat ze naar eigen zeggen ver genoeg uit de buurt van de buurvrouw. Ondertussen heeft ze het volgens Teunie erger gemaakt. Tegenwoordig staat er namelijk ook een grote camper bij. Oh no!

Parkeerconflict

Het parkeerconflict zorgt wel voor een heftige ruzie tussen buurvrouwen Teunie en Olga. Volgens Teunie is ze namelijk ook weleens "verrot" gescholden. "Ze heeft me al vijf keer dood gewenst," zegt Teunie tegen Viktor. Wát? Dit had ze mogelijk wel uitgelokt. Ze stak daarvoor namelijk haar middelvinger op. Viktor noemt dat "niet zo netjes", wat Teunie een beetje beaamt. Toch is ze een erg pittige dame en naar eigen zeggen geen 'ouwe taart'. "Ik sla ze zo in elkaar als ik zou willen," aldus Teunie.

Ondertussen zegt Olga dat ze gewoon toestemming heeft van de Vereniging Van Eigenaren (VVE) om zo te parkeren. Dat geldt ook voor de camper, die tien dagen voor de deur mag worden geparkeerd. Al zegt Teunie dat de buurvrouw een bestuurslid is, dus volgens haar is het oneerlijk gegaan.

60 uur schoffelen

Wanneer ze op de plek des onheils, bij de parkeervakken, staan met Viktor, wordt de ruzie alleen maar erger. Ze praten continu door elkaar en op een gegeven moment haalt Olga weer een 'bedreiging' erbij. "Ik heb in elk geval geroepen: als ze nog één keer haar middelvinger opsteekt, breek ik allebei haar poten." O jee! Voor de buurvrouw zou ze met liefde 60 uur schoffelen. Ze vindt het niet eerlijk dat alleen zij gezeur krijgt, terwijl andere mensen ook auto's achter elkaar parkeren.

Uitspraak

Het oordeel van Mr. Frank Visser is dus hard nodig. Zelfs in de rechtszaal gaan de buurvrouwen nog tekeer. "Zoek een leven!" roept Olga op een bepaald moment. "Neem een puzzelboekje en ga zitten. Dan zie je niets van wat buiten gebeurt." Zij bemoeit zich zelf nooit met wat buiten gebeurt op de parkeerplaats. Ook Mr. Frank Visser zelf vindt dat mevrouw Teunie zich "met haar eigen zaken moet bemoeien". Parkeren buiten het parkeervak mag inderdaad niet, maar voor de camper wordt een uitzondering gemaakt. Wanneer de buurvrouw de camper laadt, lost en schoonmaakt, mag deze op de parkeerplek staan. Daarom krijgt Teunie per direct een contactverbod met Olga en haar familie. Ontstaat er tóch contact tussen de buurvrouwen? Dan riskeren ze een boete van 100 euro per overtreding. Dit kan oplopen tot 10.000 euro. Oei!

Kijkers genieten vol verbazing

Olga is in tranen door de uitspraak. "Ik ben zo gelukkig," zegt ze door de tranen heen. Natuurlijk is Teunie teleurgesteld. "Ik ben het er niet mee eens, want het is niet kortstondig parkeren," zegt ze. "Die camper staat er dagen onafgebroken geparkeerd." Viktor komt er snel tussen en zegt: "Houd je alsjeblieft aan de uitspraak."

Kijkers op socialmediakanaal X hebben duidelijk wel genoten van de volgens hen "legendarische aflevering". Al zijn sommige ook verbaasd, want: hoezo wordt niets gezegd over de 'bedreigingen'? De teleurstelling van Teunie is misschien dus niet heel onterecht. Hopelijk houdt ze zich wel aan de uitspraak. Anders wordt het nogal een hoge kostenpost... Wordt vervolgd?

Lees ook: Man in 'Mr. Frank Visser' shockeert kijkers met schofterige opmerking naar man in rolstoel

Beeld: Screenshot uit 'Mr. Frank Visser Doet Uitspraak' / KIJKnl