In déze maand boek je het goedkoopst jouw zomervakantie

Reizen door Anne-Fleur

Met deze koude temperaturen verlangen we stiekem allemaal alweer naar de zomer. Heerlijk als jij van plan bent om dit jaar op vakantie te gaan. Maar wanneer boek je nu het goedkoopst een fijne (zon)vakantie? Wij zochten het voor je uit.

Lees ook: 3x goede redenen om naar het buitenland te verhuizen

Zomervakantie boeken in het hoogseizoen

Wil jij graag lekker in het hoogseizoen (dus daadwerkelijk in de zomermaanden) op vakantie gaan? Dan is het een goed idee om al vroeg je reis te boeken. Dit kun je het beste zo'n zes maanden van tevoren doen. In januari, februari of maart kun je dus het beste jouw zomervakantie in juni, juli en/of augustus al uitzoeken én boeken.

Met een oog op het handelen van reisorganisaties: zij maken vaak in de eerste drie maanden van het jaar hun reisaanbod bekend. Het is dus goed om van tevoren al te weten waar je ongeveer heen wil en wat je graag als accommodatie wil tijdens je reis. In januari heb je zelfs nog vroegboekkorting!

Zomervakantie boeken in het laagseizoen

Natuurlijk kun je ook op een heerlijke zomervakantie gaan terwijl je níet in het hoogseizoen zit. Wanneer je hiervoor kiest, kun je het best je reis last-minute boeken - dit is voor jou het goedkoopst. Dit komt doordat grote reisorganisaties een bepaald aantal vliegtickets en hotelkamers reserveren. Komt de vertrekdatum dichterbij, dan dalen de prijzen natuurlijk, omdat anders misschien niemand wil boeken. Vooral tijdens laagseizoensvakanties kun je hier goed van profiteren.

Wat als je in een groep wil reizen?

Voor de avonturiers onder ons die graag met een groep een toffe reis willen maken, maakt het eigenlijk vrij weinig uit wanneer in het jaar je boekt. Deze prijzen veranderen namelijk bijna niet. Tenzij je natuurlijk net een toffe aanbieding tegenkomt. Kijk wel uit met last-minute boekingen voor een groepsreis die je leuk lijkt, want het kan maar zo zijn dat de groep/reis vol zit!

Lees ook: Op gezinsvakantie naar Alicante? 4x tips!